Dörgicsén élők képtelenek felfogni, hogy az általuk igen szeretett és nagyrabecsült férfival mi történt. Arról a Kékvillogó is beszámolt, hogy egy 71 éves férfi miután valószínűleg megölte feleségét meztelenül autóba ült és nekihajtott egy teherautónak, nem élte túl az ütközést.

Gyilkosság majd öngyilkosság

A balesetet megelőzően Gábor és neje háza teljesen leégett, a romok között megtalálták az asszony holttestét. Gábor a jelek szerint megölte élete párját, felgyújtotta a hegyoldalban lévő ingatlant, majd kocsiba ült és ilyen furcsa módon végzett magával – írja a Blikk.

Lányuk megmenekült

A pár kamaszlánya a tragédia időpontjában kollégiumban volt. Az épület teljesen megsemmisült, szó szerint porig égett – írtuk korábban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szerette feleségét

Nekem úgy tűnt, hogy a feleségét rajongásig szereti, mindig ölelgette, amikor lejöttek a falu kisboltjába. Mondjuk azt be kell vallanom, picit mindketten furcsák voltak, valami harmonikus energiákról beszéltek és ehhez kapcsoló tárgyakat árultak – beszélt a bulvárapnak egy helyben élő.

Misztikus dologban hittek

Olyan cuccokat, amitől helyreáll az ember lelki békéje. Úgy tűnik, Gáborra mégsem hatottak a saját kütyüi – fogalmazott ironikusan a lakó.

Harmonikusnak kellett volna lenniük

A megrogyodt férfi orgon energia használatával és annak megismertetésével foglalkozott. Ennek lényege: károsnak vélt energiákat, mikrohullámokat tisztít meg orgonit kristály segítségével. Az ő álláspontja szerint a használók otthona harmonikusabbá válik és egészségesebben élhetnek.

Az orgon energia

Az orgon energia fogalmáról, mint feltételezett univerzális életerőről, Wilhelm Reich írt először az 1930-as években. Később a szexuálpszichológus Freud arról értekezett, hogy ennek megbomlása szexuális zavarokhoz is vezethet.

Tévéműsorban is szerepeltek

A férfi amúgy többféle harcművészetben is jártas volt, némelyiket oktatta is. Nem csak a testét, a szellemét is pallérozta: filozófiát hallgatott, közben pedig több műszaki iskolát is elvégzett. Feleségével együtt több televízió műsorban is szerepelt, ahol az orgon energia jótékony hatását hirdették.

A faluban nem értik

Egyszerűen felfoghatatlan, hogy a felesége ellen fordult, hiszen még ebben az energia dologban is mindketten hittek.

A feleség vissza akart fordulni?

Talán az asszony nem akart valami szélsőséges irány felé elmenni és ezért gerjedt éktelen haragra Gábor – vélekedett egy ismerős.

Kiemelt kép: 112press.hu