Kutyaharapás történt Sopronban hétfő délelőtt. Egy társasház udvarán játszó négy éves kislány mellkasát, lábát harapta meg egy kutya. A gyermek válságos állapotban került kórházba.

Mérges kutya

Gyerekhangok rázták fel a soproni társasház lakóit, amikor elszabadult a pitbull és megharapta a kiskutyájával az udvaron játszó kislánynak. A gyermeknek esélye sem volt a kutyával szemben.

Dühös kutya

Az eb nem akarta elengedni a kislányt. Végül a gazdája fékezte meg a kutyát, ami az eset után karanténba került. A házban élőket megdöbbentette az eset. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jó kutyusnak hitték

A harapós kutyát gazdája ismerőse engedte ki az egyik emeleti lakásból, hogy sétálni vigye, de az állat megharapta a gyereket. A gazdi egyik barátja nyilatkozott, azt állítja, a kutya soha nem bántott senkit, igazi jó kutyus volt. A rendőrség büntetőeljárást indított, a kutya gazdája évekre börtönbe kerülhet.

Dühös kutyák

Alig két hete írtuk meg, hogy Baranyában négy kutya harapott meg egy férfit. A helyiek kapával, ásókkal és lapáttal kergették el kutyákat. Mentőt hívtak, a férfit válságos állapotban szállították kórházba. A kutyák gazdája kutyák szaporításával foglalkozik. Eljárás indult ellene.

Hírhedt kutyák

Az amerikai staffordshire terrier ősei vélhetően 1860-ban kerültek brit bevándorlókkal Amerikába. A 19. század második felében szinte iparszerű, nagystílű kutyaviadalokra került sor, s ezt az izmos fajtát ehhez használták. A tenyésztés célja a bátor, erős és kitartó kutya volt. Robosztus testalkatáról, vaskos nyakáról és bikaszerű fejéről szinte azonnal felismerhető. Sötét szemek és általában félig felfelé álló fülek jellemzik. 

Kiemelt kép: illusztráció