Naponta több alkalommal is bántalmazták és nemi cselekményre kényszerítették fiatalabb társukat az Aszódi Javítóintézetben azok a fiúk, akiknek ügyében kedden hirdetett részben jogerős ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék.

Folyamatosan bántalmazták

A négy fiatalkorú két éve az Aszódi Javítóintézet 1-es csoportjában töltötte jogerős javítóintézeti nevelés büntetését. Szobájukban lakott egy másik, kiskorú fiú is, aki egy alkalommal nem a társaival ment el zuhanyozni, ezért az egyik terhelt megütötte őt. Ezután a társaság tagjai naponta háromszor-négyszer is megverték a 14 éves fiút, akit főképp ököllel ütöttek és összerugdaltak, de többször a fején is bántalmazták egy kisebb kalapáccsal, miközben verbálisan is megalázták.

Ki kellett elégítenie

A fiatal fiút nemcsak fizikailag, hanem nemileg is bántalmazták.  Egyik alkalommal az egyik fiú behívta őt a hálószobába és azt mondta neki, hogy ha kézzel kielégíti őt, akkor a bántalmazások megszűnnek. A fiú, remélve, hogy többet nem verik meg, a felszólításnak eleget tett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Videót is készítettek

Nem sokkal később ugyanerre akarta őt kényszeríteni a másik fiú is, de a bántalmazott akkor már ellenkezett. 2022. márciusában a terheltek egy becsempészett mobiltelefonnal videófelvételt is készítettek az egyik bántalmazásról.

Észlelték a bántalmazást

Néhány nappal később az intézmény nevelői észlelték a bántalmazott fiú zúzódásait, orvoshoz vitték és kiemelték az 1-es csoportból. Bár a fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a bántalmazások miatt, a terheltek cselekményei következtében súlyosabbak is kialakulhattak volna, a fiút a fizikai következmények mellett pszichés károsodás is érte.

8 évet kértek rá

A Budapest Környéki Törvényszék az I. rendű vádlottat folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, nemi erőszak bűntettének kísérletében, személyi szabadság megsértésének bűntettében, személyes adattal visszaélés vétségében, illetve gyermekpornográfia bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért őt 8 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

4 évet kértek rá

A bíróság a II. rendű vádlottat folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, nemi erőszak bűntettének kísérletében, személyi szabadság megsértésének bűntettében, valamint személyes adattal visszaélés vétségében találta bűnösnek, amiért őt 4 év 2 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: az Aszódi Javító Intézet – Forrás: aszod.adi.hu