Felfüggesztették az újbudai óvoda vezetőjét, ahol nemi kényszerítés miatt vettek őrizetbe egy dolgozót. A pedagógiai asszisztenst letartóztatták, jelenleg az az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben tartják fogva, mert őrizetbe vétele után végezni akart magával.

Rendkívüli ülés

A Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek teljeskörű felderítésének, és a gyermekek védelmének érdekében hozott döntéseket Újbuda képviselő-testülete, írta szerdai közleményében az önkormányzat. A rendkívüli ülést a 11. kerület polgármestere kezdeményezte, aki elmondta: mélységesen megdöbbentette az eset. Dr. László Imre részletes tájékoztatást adott a Szivárvány óvoda ügyében tett eddigi önkormányzati lépésekről, amit a Testület ellenszavazat nélkül elfogadott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Herczog Mária segíti az óvoda munkáját

Úgy vélte azonban, hogy az ilyen ügyek során az első és legfontosabb a gyermekek nyugalmának és egészséges fejlődésének biztosítása. Ezért az óvodában folyamatosan rendelkezésre áll gyermekpszichológus, emellett a városvezetés felkérte Herczog Mária gyermekvédelmi szakembert, hogy szakértelmével személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat – olvasható a közleményben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felfüggesztették a vezetőt

Az ülésen a képviselők vizsgálóbiztos kinevezéséről döntöttek. Az eljárás idejére a képviselő-testület az érintett óvoda vezetőjét felfüggesztette a munkavégzés alól, erre az időszakra az Észak-Kelenföldi Óvoda igazgatóját kérte fel az intézmény vezetésére. Továbbá a testület megbízta a Kulturális és Köznevelési Bizottságot, vizsgálja meg, milyen további intézkedésekkel lehet erősíteni és javítani a gyermekvédelem helyzetét a kerületben.

Egy hét után szóltak a szülőknek

Gy. P. hat éve dolgozott az újbudai óvodában úgynevezett pedagógiai asszisztensként. Segített az óvodapedagógusok munkájában, a szervezési feladatokban, vigyázott a gyerekekre. Az egyik szülő, akinek kislánya abba a csoportba járt, ahol P. dolgozott, azt mondta, hogy az óvoda csak napokkal később értesítette a szülőket, aznap, amikor a férfit elvitték a rendőrök.

Összetört a bizalom

Holott, már egy héttel azelőtt kiderült, hogy mit művelt a pedagógiai asszisztens. Ő maga sosem vett észre semmi furcsát a férfi viselkedésében, ha ilyesmit látott volna, azonnal lép. „Sok a kérdés, a kétely, és összetört a bizalom” – mondta az édesanya.

A mosdóban fajtalankodott

A férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett nemi kényszerítéssel gyanúsítják. A Magyar Nemzet úgy tudja, a pedagógiai asszisztens az óvoda területén lévő mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel. Emellett a bírósági végzésben az is szerepel:  adat van arra is, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el. Utóbbival egyelőre még nincs meggyanúsítva.

Kirúgták a férfit

A botrányos esettel kapcsolatban Újbuda Önkormányzata is közleményt adott ki.  Azt írták, a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban kezdődött munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya pedig megszűnt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép:  az újbudai Szivárvány Óvoda – Forrás: ujbuda.hu