Egy méregdrága Porsche Panamera kapott lángra az M0-s autópályán. A kocsi a 43-as kilométerénél, Üllő közelében gyulladt ki és a lánglovagok csak nagy nehézségek árán oltották el.

Lángra kapott a sportautó

A Katasztrófavédelem osztotta meg a hírt, miszerint egy méregdrága sportautó kapott lángra az M0-s autópályán. A hibrid hajtású kocsi még kedden délután az M0-ás autóút 43-as kilométerénél, Üllő közelében gyulladt ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nehéz volt az oltás

Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek az autó már teljes egészében égett, az elektromos akkumulátorainak hőfoka folyamatosan emelkedett. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Emelkedett az akkumulátor hőfoka

Az oltást nehezítette, hogy az akkumulátor hőfoka az oltás ellenére folyamatosan emelkedett, már a 750 Celsius fokot is elérte. A hős tűzoltóknak a 750 fokos akkumulátort 20 fokosra hűtötték vissza pár perc alatt, hogy megfékezzék a lángokat. A nem mindennapi műveletről egy videót is közzétettek a Katasztrófavédők.

Bajba került a furgon

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy bajba került egy furgon az M0-s autóúton. A sofőr észlelte, hogy valami nincs rendben, és kitette a vészvillogót miközben lassítani kezdett. 

Félrehúzódott

Amennyire csak lehetett, közel ment a lekanyarodó sáv mellett lévő szalagkorláthoz, majd megállt. Ezt követően kiszállt autójából, és az autó motortere lángokba borult. Szerencsére nem volt semmi a raktérben, így nem terjedt jobban tovább a tűz.

A tűzoltók a helyszínre siettek

Hamarosan megkezdték a tűz oltását a lánglovagok. A Magyar Közút munkatársai a munkálatok alatt egy járművel és terelőbóják elhelyezésével biztosították a helyszínt.

Ellepte a környéket a füst

A jármű egyre nagyobb lánggal, végül gomolygó füst kíséretében égett. A tűzoltók ekkor értek a helyszínre. Az oltás időtartama alatt kénytelen volt a többi járművezető is lassítani az adott szakaszon. A tűzoltók eredményes munkájának hála nem terjedt tovább a tűz, a lángokat eloltották.

Ez a teendő hasonló esetben

A közutasok felhívják a figyelmet, hogy mit kell tenni, ha gyorsforgalmi úton valaki műszaki hibát észlel. Minél hamarabb le kell húzódni a leállósávra. Minél előbb hívni kell a 112-es segélyhívó számot, majd a szalagkorláton túl kell várni a segítségre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a kiégett sportkocsi. Fotó: Katasztrófavédelem