Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta szíven akarta szúrni orvosát az a beteg, aki csütörtök éjjel támadt rá a Honvédkórház munkatársára. Az orvosnak sikerült úgy fordulnia, hogy végül a tüdejét találta el a kés. A férfin életmentő műtétet hajtottak végre, jelenleg stabil állapotban van.

Megnyomta a tűzjelzőt

Mint megírtuk a támadó az 54 éves G. Imre az intézmény fekvőbetege, valamitől bódult állapotba került, majd megnyomta a tűzjelző készüléket. Ekkor lépett hozzá a fiatal orvos, Sz. Milán, mire a másik férfi azonnal elővette a kését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sok vért veszített

A Blikk úgy tudja, szíven akarta szúrni az orvost, akinek sikerült annyira bemozdulnia, hogy a penge végül a tüdejébe hatolt. Az osztály dolgozói elborzadva tapasztalták, hogy az osztályos orvos rengeteg vért veszít, de a gyors ellátásnak köszönhetően végül sikerült megmenteni az életét.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megoperálták az orvost

Az orvost azóta megoperálták, stabil állapotban van. Sz. Milánért a felesége aggódik, a házaspárnak tavaly született gyermeke. Az internetes fórumok szerint a betegek hálával beszélnek az orvosról, többen azt írják, hogy fantasztikusan operál.https://3myad.com/buk_adb_contentb.html

Büntetőeljárás indult

G. Imrét jelenleg rendőrök őrzik az intézményben. A BRFK közölte, az Életvédelmi Osztály emberölés kísérlet miatt indított büntetőeljárást.

Hallucináció voltak

A Tények információ szerint hallucinációi voltak a támadás előtt az 54 éves betegnek, de nem volt hajlandó gyógyszert szedni rá. Úgy tudni a támadás előtt nagyon furcsán viselkedett, egyebek között – mint ahogyan azt meg is írtuk – megnyomta a tűzjelzőt is. A füll-orr gégész orvos ekkor akarta visszakísérni a kórterembe, a férfi viszont kést rántott és megszúrta. A támadót egyébként jelenleg a pszichiátrián kezelik.

Pár nappal korábban került kórházba

A riportból az is kiderül, hogy a férfi pár nappal korábban került be az intézménybe, daganatos betegsége miatt. Információik szerint már akkor is zavartan viselkedett, hallucinációi voltak. Orvosa – akire később rátámadt – gyógyszert akart neki emiatt felírni, ám ezt a férfi nem fogadta el.

Letartóztatását kérték

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Tényeknek elmondta, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete a megalapozott gyanú, ami kiemelkedően súlyos bűncselekmény. Ennek a büntetési tétele is igen magas, emellett a gyanúsított mentális és egészségi állapota is indokolttá teszi a legszigorúbb kényszerintézkedést, ezért a főügyészség a letartóztatására tett indítványt.

Ezt mondja az ügyészség

A támadó pszcihiátriai kezelésre szorul, ezért az ügyészség azt kéri, hogy letatóztatását követően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerüljön. Brutális tette miatt, akár több évre is elítélhetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A teljes riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Honvéd Kórház – Forrás: Tények