Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte hétfőn a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki úgy megverte élettársát a Hős utcai lakásukban, hogy a nő a helyszínen életét veszítette. Az ítélet még nem jogerős.

Megverte szerencsétlen nőt

Az ítélet szerint a rendszeresen kábítószerező férfi és a nő élettársi kapcsolatban élt egymással. Gyakran veszekedtek, a férfi esetenként bántalmazta is élettársát. 2021. július 29-én kora hajnalban a férfi ököllel és egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt eszközzel kitartóan és testszerte ütlegelte a nőt, és legalább 52 sérülést okozott neki. A férfi a történtek után – az életveszélyes koponya- és hasi sérüléseket szenvedett nőt hátrahagyva – távozott a lakásból, ahová csak egy nap múlva tért vissza. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kihívták a mentőket

A férfi csak akkor fordult a szomszédokhoz segítségért, amikor a nő egyik ismerősének gyerekei megjelentek a lakásnál. Az időközben értesített mentők már csak a nő halálának beálltát tudták megállapítani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A férfi mindent tagadott

A bíróság a drogos férfi kétséget kizáró bűnösségét, a tagadásával szemben, a kamerafelvételek, a tárgyi bizonyítékok, a szemlefotók és jegyzőkönyvek, tanúvallomások, valamint a szakértői vélemények alapján állapította meg. 

Kábítószeres férfi

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a terhelt antiszociális személyiségzavarát, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott kábítószer-fogyasztó életmódját, hogy tettét többszörösen büntetett előéletűként, visszaesőként és hozzátartozó sérelmére követte el.

Rács mögött marad

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció