Végre lépett a rendőrség és véget vetettek az illegális gyorsulási versenyeknek a Tesco és Auchan parkolókban Budapesten és környékén. összesen 8 ezer embert érintett a rendőrségi intézkedés, még drótokat is bevetettek a szabálytalan autósok ellen.

Szétszéledtak a vagánykodó autósok, amikor megjöttek a rendőrök

Pest vármegyében több helyszínre kellett erőket csoportosítani, miután autós csoportosulásokról szóló információ jutott a rendőrség tudomására. A rendőri egységek megjelenése hatására az autósok szétszéledtek, a drifteléses, gyorsulásos rendezvénnynek esélyt sem adtak. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Tesco és Auchan parkolókban volt razzia

Március végéig kilenc illegális gyorsulási versenyt számolt fel a rendőrség Pest megyében. Elsősorban az Érd, Gödöllő, Szigetszentmiklós, Vác és Vecsés közelében található bevásárlóközpontok parkolóit lepték el az autósok az esti órákban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rendőrök is látták a Facebook-csoportokat

Az év első három hónapjában 9 alkalommal avatkoztak be a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai olyan helyszíneken, ahová autósok és nézők százai-ezrei gyűltek össze. Úgy látszik ezeket a Facebook-csoportokat már a rendőrök is figyelik.

Nyolcezer embert érintett a razzia

A hét időpontban levezényelt rendőri intézkedéssorozatban összesen több mint 8000 ember és közel 2400 gépkocsi távozását rögzítették, vagyis óriási illegális rendezvényeket hiúsítottak meg a rendőrök.

Milliós bírság

Összesen 1 millió 519 ezer forint bírságot szabtak ki, elsősorban a KRESZ szabályainak megszegése miatt, de a nem megfelelő műszaki állapotú járműveket sem hagyták figyelmen kívül; több forgalmi engedélyt is elvettek, főként engedély nélküli átalakítások miatt. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itt a videó az egyik razziáról

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból