Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát. Ugyanakkor a katasztrófavédelem figyelmeztet: ha odafigyelünk gyertyákra, adventi koszorúkra, akkor elkerülhetjük a lánglovagokkal való találkozást.

Reggel történt a baj

December 26-án reggel fél nyolc körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kunmadarason kigyulladt egy családi ház. Két járművel hét tűzoltó vonult a Frangepán Miklós utcai helyszínre, ahol egy 80 négyzetméteres családi ház égett – közölte oldalán a katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beszakadt a födém

A ház 20 négyzetméteres nappalija égett teljes terjedelmében, egy helyen még a födém is beszakadt. A tűzoltóknak az oltáshoz meg kellett bontaniuk a tetőt, fél órán át küzdöttek a lángokkal. Oltás közben egy holttestet találtak az épületben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életben maradt a kutya

A házból három gázpalackot is kihoztak, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak. A helyszínen egy kutya is volt, nem esett baja, a tűzoltók értesítették az állatvédőket, akik biztonságba helyezik. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

Szinte megállás nélkül vonulnak

Karácsonykor rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak. Mint korábban beszámoltunk, Karácsony első napján 185 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 133 helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 31 esetben tűz miatt, 102 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetekhez hívták a tűzoltókat. December 25-én összesen 21 lakástűz volt.

Traktor és személyautó is lángolt

Délelőtt tizenegy óra körül riasztották a tűzoltókat Tiszakürtre, ahol egy melléképület és a hozzá épített kocsibeállóban egy traktor és egy személyautó gyulladt ki. A tűz a főépület tetőszerkezetére is átterjedt. A tűzoltók négy órán át oltották a lángokat.

Halálos baleset

Délután fél három körül egy személyautó égett Vál külterületén. A tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet. Három körül két személyautó és egy motor balesetéhez hívták a tűzoltókat Zalaegerszegen, ahol áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember életét vesztette.

Kutyát is mentettek

Délután fél négy fele egy családi ház gyulladt ki Tarnabodon. Bár az épületet mindenki elhagyta, két ember megsérült. Az épület lakhatatlanná vált, öten ideiglenesen rokonokhoz költöztek. Oltás közben a tűzoltók egy kutyát is kimentettek az égő házból.

Ereszbe szorult a cica

Nemcsak kutyát, hanem macskát is menteni kellett karácsony első napján. Délután fél négykor egy ereszcsatornába szorult macskához hívták a tűzoltókat Szegeden. A tűzoltók kiszabadították a macskát, az állatnak nem esett baja.

Lángokban a konyha

Tizenhét órakor a tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg Mátészalkán. A tűz továbbterjedt, néhány négyzetméteren a konyha is égett. A tüzet még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. Szintén tizenhét óra körül halálra gázolt egy embert a vonat Budaörsön. A szerelvényen összesen háromszázan utaztak, nekik a tűzoltók segítettek átszállni a mentesítő járatra.

Erre érdemes figyelni

Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel, akik a riasztástól számított 120 másodpercen belül elindulnak, ha baj van. Ha ügyelünk a gyertyákra, adventi koszorúkra, fényfüzérekre, főzésre, fűtésre és az út és látási viszonyoknak megfelelően vezetünk, elkerülhetjük a találkozót velük – zárul a közlemény. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünmk illusztráció, forrás: Szabó Péter, Katasztrófavédelem.)