Halálra gázolt a vonat egy embert Balatonbogláron szombat délután. A baleset miatt a dél-balatoni vasúti vonalon 30-60 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

A pontos helyszín

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset a Platán sornál történt. A tűzoltók segítenek a vonat utasainak az átszállásban a közeli állomáson várakozó mentesítő járatra.

Szünetel a forgalom

A helyszínelés befejezéséig – előreláthatólag este 8 óráig – Balatonlelle felső és Balatonboglár között szünetel a forgalom, várhatóan pótlóbuszok fognak közlekedni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csak Szemesig

A Déli-parti InterRégiók és a Balaton IC-k Balatonszemesen fordulnak vissza Budapest felé, Fonyódon fordulnak vissza Balatonszentgyörgy és Keszthely felé.

Baleset Kunfehértónál

Ahogy arról a Kékvillogó.hu korábban beszámolt mindössze fél éve szerezte a jogosítványát az a fiatal férfi, akinek autója egy vonattal ütközött Kunfehértónál hétfő hajnalban. Az Opel Corsában heten utaztak. Négy nő és három férfi. Mindannyian szörnyethaltak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szülők is meghaltak

A 23 éves Renátó szülei is az autóban ültek. A házaspár halálával három gyermek maradt árván. A rokonok a baleset után azt mondták, hogy nagyon nehéz anyagi körülmények közt él a család. A szülők emiatt minden munkalehetőség megragadtak.

Szörnyű látvány

„Soha nem fogjuk elfelejteni azt a látványt. Darabokra tépte a vonat a szüleinket és a testvéremből szinte semmi sem maradt. De erről nem bírok többet mondani” – mondta a baleset után az árván maradt Noémi.

Ebben az autóban utaztak heten

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Nincs pénzük a temetésre

Haláluk előtt is a közeli szőlőbe mentek szüretelni. Az egyik rokon azt mesélte, roma szokás szerint a temetésig virrasztani fognak. Nagy a család, 150 embert kell vendégül látniuk, de egyelőre azt sem tudják, miből temetik el a család három tagját.

Címlapfotónk egy korábbi vonatgázolásnál készült.