Heten haltak meg a hétfő reggeli vonatbalesetben Kunfehértónál. Egy munkásokat szállító autó ütközött egy vonattal. Az autóban utazók azonnal szörnyethaltak.

Vonatbaleset Kunfehértónál

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, hétfő hajnalban a Kecskemétről Bajára 5:10-kor elindult InterRégió vonat Kunfehértó közelében egy személygépjárművel ütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Heten haltak meg

Az autóban munkások ültek, akik a közeli szőlőbe indultak dolgozni. Az elsődleges információk arról szóltak, hogy a balesetben öten szörnyethaltak. A MÁV hétfő délelőtt kiadott közleménye szerint hét halottja van a balesetnek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel

Forrás: MTI/Donka Ferenc

A mozdonyvezető is megsérült

A mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel szállították kórházba, a vonaton utazók közül senki nem sérült meg. Mozdonyvezető kollégánknak jobbulást kívánunk! Részvétünk a balesetben elhunytak hozzátartozóinak! – írja közleményében a MÁV.

Figyelmeztet a MÁV

A baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt. Biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik, és a folyamatos áthaladásra lehetőség van – hívja fel az autósok figyelmét a MÁV.

Vonatbaleset Mindszentnél

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, áprilisban egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben több mint tízen megsérültek, öten pedig a helyszínen meghaltak.

Azt hitték, a kerítésbe csapódott egy autó

Néhány méterre a baleset helyszínétől egy férfi és a családja hallotta a hatalmas csattanást. „Ez a 6.53-as vonat volt, minden reggel halljuk, amikor elmegy, hiszen közel lakunk a vasúti átjáróhoz. Először azt hittük, hogy a kerítésükbe csapódott bele egy autó” – mondta a delmagyar.hu-nak a baleset után a férfi.

Perceken belül jött a segítség

„Kiszaladtunk, körbe néztünk, de ép volt a kerítés. A következő pillanatban már láttuk, hogy tolatnak vissza a vasúti átjáróból az autósok. Perceken belül jöttek a mentők, a tűzoltók, és a mentőhelikopter is” – mondta a férfi.

Rokonok utaztak az autóba

A Citroën Jamper típusú kisteherautóban heten utaztak, egy Zsolt nevű férfi vezetett. Sógorait vitte munkába. Az ütközés következtében a kisteherautó megpördült és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A motorvonat kisiklott, oldalára borult és 60 méterre az ütközés helyszínétől csúszott az árokba. 

Négyen szörnyethaltak

A balesetben öt férfi a helyszínen életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel  – fej- és végtagsérülésekkel – kórházba szállítottak. Négyen azonnal meghaltak, az ötödik férfiért még küzdöttek a mentősök, de őt sem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MÁV