Öten meghaltak, miután összeütközött egy motorvonat és egy autó hétfő reggel Kunfehértó közelében. A baleset egy sorompó nélküli átkelőben történt, a gépjárműben munkások utaztak.

Vonat ütközött egy autóval

A Kecskemétről Bajára 5:10-kor elindult InterRégió vonat (7809) Kunfehértó közelében egy személygépjárművel ütközött. A helyszínelés és műszaki mentés végéig Kiskunhalas és Kunfehértó között nem közlekedhetnek a vonatok, pótlóbusz szállítja az utasokat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felborult a menetrend

A reggeli, kora délelőtti órákban hosszabb menetidőre kell számítani a Kecskemét–Baja között utazóknak. A vonat utasai közül senki nem sérült meg. A baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt – közölte a MÁV.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Öten meghaltak

A rendőrség a balesetről azt közölte, hogy az autó sofőrje és négy utasa a helyszínen meghalt. Helyszíni információk szerint az autóban munkások ültek, akik az egyik közeli szőlőbe mentek dolgozni.

A mozdonyvezető is megsérült

Az elsődleges adatok szerint a vonat utasai nem sérültek meg, azonban a mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel vitték kórházba. A tűzoltók 9 óra körül kezdték meg a holttestek kiemelését a roncsok közül.

Forgalomkorlátozás van érvényben

Az ütközés után a vonat 250 métert tolta maga előtt az autót. A helyszínelés ideje alatt az 5412-es számú út 7-es kilométerénél félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

Vonatbaleset Mindszentnél

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, áprilisban egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben több mint tízen megsérültek, öten pedig a helyszínen meghaltak.

Azt hitték, a kerítésbe csapódott egy autó

Néhány méterre a baleset helyszínétől egy férfi és a családja hallotta a hatalmas csattanást. „Ez a 6.53-as vonat volt, minden reggel halljuk, amikor elmegy, hiszen közel lakunk a vasúti átjáróhoz. Először azt hittük, hogy a kerítésükbe csapódott bele egy autó” – mondta a delmagyar.hu-nak a baleset után a férfi.

Perceken belül jött a segítség

„Kiszaladtunk, körbe néztünk, de ép volt a kerítés. A következő pillanatban már láttuk, hogy tolatnak vissza a vasúti átjáróból az autósok. Perceken belül jöttek a mentők, a tűzoltók, és a mentőhelikopter is” – mondta a férfi.

Rokonok utaztak az autóba

A Citroën Jamper típusú kisteherautóban heten utaztak, egy Zsolt nevű férfi vezetett. Sógorait vitte munkába. Az ütközés következtében a kisteherautó megpördült és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A motorvonat kisiklott, oldalára borult és 60 méterre az ütközés helyszínétől csúszott az árokba. 

Négyen szörnyethaltak

A balesetben öt férfi a helyszínen életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel  – fej- és végtagsérülésekkel – kórházba szállítottak. Négyen azonnal meghaltak, az ötödik férfiért még küzdöttek a mentősök, de őt sem tudták megmenteni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a mindszenti vonattragédia felvételei – Forrás: katasztrofavedelem.hu