Villanyoszlopnak ütközött egy autó csütörtök este 23 óra körül Budapesten, a 11. kerületében. A Hunyadi János úton történt balesetben a jármű sofőrje megsérült, utasa pedig a helyszínen meghalt.

Két fiatal ült a Mazdában

A BudaPestkörnyeke.hu helyszíni tudósítója szerint, egy Mazda 3-assal közlekedett csütörtökön késő este két fiatal a 11. kerületben, a Hunyadi János úton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megcsúszott az autó

A Savoya Parkot elhagyva, vélhetően nagy sebességgel haladtak a városközpont felé, amikor az S kanyarból kijövet az autó megcsúszott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kisodródott a kanyarban

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Oszlopnak csapódott

A sofőr ettől minden jel szerint megijedt, ellenkormányzott, ennek következtében a Mazda megpördült és a Mezőkövesd úti jelzőlámpás kereszteződés előtt jobb oldalával az elválasztó sávon álló beton villanyoszlopnak csapódott.

Beszorultak az autóba

A villanyoszlop a kifelé vezető oldal belső sávjába dőlt, szerencsére akkor nem jött arra másik jármű. A gépjárműben tartózkodó két fiatal beszorult a derékszögben kettétört autóba, őket a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki és adták át a mentőszolgálat szakembereinek.

Kettétörte az autót a betonoszlop

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Meghalt egy 20 éves lány

Sajnos a jobb első ülésen utazó 20 éves lányon már nem lehetett segíteni, ő a helyszínen életét vesztette, a fiatal férfi sofőrt pedig sokáig az úttesten ápolták, majd a hordágyat alácsúsztatva, hőtartó fóliába helyezve tudták a mentőbe emelni, ezután szállították kórházba.

A tűzoltók szabadították ki a két sérültet a roncsból

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Nem tudni, fogyasztott-e alkoholt

Súlyos sérülései miatt helyszínen nem tudták megszondáztatni, csak a vérvétel után fog kiderülni, fogyasztott-e esetleg valamilyen tudatmódosító szert, de erre utaló jelek nem voltak.

Helyszíni felvétel

Budapest, 2022. szeptember 16. Tûzoltók Budapesten, a 11. kerületben, a Hunyadi János úton, ahol villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi 2022. szeptember 15-én. A balesetben az autó utasa a helyszínen meghalt. MTI/Mihádák Zoltán

Elterelték a BKK járatait

A mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A 33-as és 133E buszok terelve, a Mezőkövesd úton át közlekedtek Budafok irányába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán