Tavaly a 20 éves M. Tamás a gyanú szerint a lakásába hívott egy hajléktalant, akit többször fejbevágott egy kalapáccsal, majd kétszer mellkason szúrta. A 65 éves férfi azonnal meghalt. A fiú rendszeres pszichiátriai kezelés alatt állt, miután elveszítette nővérét és édesapját. Példaképe a világ egyik leghíresebb sorozatgyilkosa volt. 

Gyilkosság Pécsen

Korábban írtunk arról, hogy a rendőrségre 2023. augusztus 21-én 7 óra 36 perckor érkezett bejelentés, hogy Pécsett, a Maléter Pál úton egy lakásban megöltek egy férfit. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, a helyszínen egy holttestet találtak. A 65 éves férfi halálát idegenkezűség okozta.

Elfogták

A feltételezett elkövetőt ezután a rendőrök elfogták, később kiderült, a 20 pécsi férfi egy kalapáccsal oltotta ki az idős, hajléktalan férfi életét. Sőt egy éles tárggyal is megsebesítette a mellkasán.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az utcán ismerkedtek meg 

M. Tamásnak tavaly augusztusban viselkedése miatt távoznia kellett az egyetemi gólyatáborból. Miután az anyja hazavitte a lakásába, hajnalban kiment az utcára, ahol találkozott az idős férfival és elhatározta, hogy kioltja az életét. 

Evés közben csapott le rá 

Meghívta magához, majd a lakásában étellel kínálta. Miközben az idős férfi a konyhaasztalnál evett, a gyilkosa mögé lépett, aztán egy kalapáccsal a fejére sújtott. Ettől az áldozat a padlóra esett, a támadója pedig konyhakéssel háromszor mellkason szúrta. Ezután kalapáccsal további súlyos ütéseket mért rá.

Családi tragédiák 

M. Tamás korábban az édesapját és a nővérét is elveszítette. A vád szerint a haláluk után zárkózott lett, gyógyszert szedett és rendszeresen alkoholt is fogyasztott. A viselkedésében 2023 elején erőszakos, gyilkosságokkal teli filmeket nézett, foglalkoztatni kezdte az emberölés elkövetése: az ezzel kapcsolatos gondolatait a telefonján hangfelvételeken rögzítette. 

Sorozatgyilkos volt a példaképe

Blikk szerint M. Tamás ugyanúgy öltözködött, éppen úgy hordta haját és viselte a szemüvegét, mint Jeffrey Dahmer, a világ egyik legismertebb sorozatgyilkosa, őt utánozta a pécsi férfi. Dr. Fekecs Gyula, M. Tamás ügyvédje a Blikknek azt mondta: a férfi járt pszichiáterhez, akit az édesanyja a gyilkosság előtt még fel is keresett, és kikérte a véleményét, hogy várható-e valami, mert nagyon rossz pszichés állapotban van a fia.

A vizsgálatok szerint beszámítható 

Az asszony, ugyan próbált megtenni mindent, hogy megelőzze a tragédiát, de a szakemberektől azt a választ kapta, hogy ettől nem kell tartani – mondta a jogi képviselő. A letartóztatásban lévő M. Tamást először elmegyógyintézetbe küldte a bíróság, ám az orvosi vizsgálatok alapján beszámítható.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: M. Tamás a bíróságon – Forrás: TV2