Hat hónapra elrendelte a Miskolci Járásbíróság csütörtökön annak a férfinak az előzetes kényszergyógykezelését, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan meggyilkolta egy ismerősét hétfőn a miskolci Aldi parkolójában.

Kalapáccsal bántalmazta

A nyomozás adatai szerint 2024. június 11. napján 9 óra 20 perckor a Miskolc, Aldi áruház parkolójában a gyanúsított tettleg bántalmazta a 76 éves férfit, oly módon, hogy őt több alkalommal kalapáccsal fejen ütötte, majd saját autójába beszállva a bántalmazástól kábult sértettnek több alkalommal nekihajtott az autójával, aminek hatására a sértett két jármű közé szorult. 

Ezzel az autóval hajtott át rajta

Forrás: police.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elfogták az elkövetőt 

A bejelentést követően a rendőrök a helyszínen azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a feltételezett elkövetőt. A rendőrség a gyanúsítotti kihallgatást követően a férfi őrizetbe vételét, majd letartóztatásának indítványozták.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A helyszínen meghalt 

Az idősebb férfi, ennek következtében, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A gyanúsított fenti cselekménye alkalmas emberölés bűntettének megállapítására, mely azonban az orvos-szakértői véleményre figyelemmel súlyosabban is minősülhet.

Tartozás állt a támadás hátterében

Autójavításban érdekelt vállalkozó fia volt az elkövető, az áldozat pedig pénzzel tartozott az apának. A fiú meglátta az áruház parkolójában az idős férfit, és kalapáccsal nekiesett, majd autójával el is ütötte. A áldozat menthetetlen volt. 

Kényszergyógykezelésre küldték 

A bíróság azzal indokolta a gyanúsított 6 hónapos előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését: az ügyben beszerezett pszichiátriai szakvélemény alapján megalapozottan feltételezhető, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakos cselekményt követne el. A bíróság végzése végleges. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu