Kedden sem tudja tartani a menetrendet a MÁV. Reggel beszámoltunk arról, hogy fél 8-ig hét darab szerelvény késett, vagy egyáltalán nem közlekedett. Délelőtt újabb vonatok álltak le, főleg a Gödöllő környékére közlekedők jártak pórul, ugyanis több járatot töröltek ezen a vonalon. Mindezt úgy, hogy semmilyen rendkívüli időjárási helyzet nincs az országban. Hol van ilyenkor a közlekedési miniszter, Lázár János?

Nem a MÁV napja

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, kedd reggel fél 8-ig 7 darab vonat hibásodott meg országszerte. Több járat el sem indult vagy akár másfél órás késéssel érkezett meg a célállomásra. A késésék vagy a teljes leállás Budapest környékét is érintette.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két gödöllői vonatot töröltek

A MÁV már reggel jelezte, hogy a Keleti pályaudvarról Gödöllőre 7:05-kor induló S80-as vonat (3160) nem közlekedik. Helyette az utasok a következő, a Keletiből 7:35-kor induló S80-as vonatot (3112) vehetik igénybe. A Gödöllőről a Keleti pályaudvarra 8:15-kor induló S80-as vonat (3137) sem közlekedik. Az utasok a Gödöllőről 8:45-kor induló S80-as vonattal (3147) tudnak utazni a Keleti pályaudvarig.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Még két vonat kuka

Egy óra múlva azonban már azt közölte a MÁV, hogy a Keleti pályaudvarról Gödöllőre 10:05-kor és a Gödöllőről a Keleti pályaudvarra 11:15-kor induló S80-as vonat (3162, 3135) nem közlekedik.

20 perc késés

Majd jött egy újabb hír: az Aszódról a Keleti pályaudvarra 7:32-kor elindult S80-as vonat (3127) menetideje 20 perccel nőtt, emiatt csak Rákosig közlekedik.

Megint a gödöllői vonal

És itt az újabb hír: A Keleti pályaudvarról Gödöllőre 8:35-kor induló S80-as vonat (3132) csak Rákostól közlekedik. Odáig az utasok Keleti pályaudvarról 8:30 helyett 8:35-kor induló IR85-ös Mátra InterRégióval (3032) tudnak utazni. Az InterRégió megáll Kőbánya felsőn is.

Mozdonyhiba a Hernád IC-n

„A Kassa, Miskolc felől a Keleti pályaudvarra közlekedő Hernád IC (IC 189) mozdonyhiba miatt csak Rákos állomásig közlekedett, az utasok az első alkalmas vonattal utazhatnak tovább a Keleti pályaudvarig. Emiatt a Keleti pályaudvarról Miskolcon át Kassára, illetve Sátoraljaújhelyre 10:25-kor induló Hernád-Zemplén InterCity (IC 192) Rákos állomásról indul. Utasai a Keleti pályaudvarról 10:30-kor induló Mátra InterRégió (3014) vonattal utazhatnak Rákosig, ott szállnak át az IC vonatra” – írta a MÁV kedd délelőtt.

Baleset Kengyelnél

Kombájnnal ütközött kedd délután a Szolnokról Szentesre 8:55-kor elindult vonat egy Kengyel közelében lévő – andráskereszttel jelzett – átjáróban. A vonaton nem sérült meg senki. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt , várhatóan kora délutánig, szünetel a vonatforgalom Tiszatenyő és Martfű között, emiatt pótlóbuszt rendel a vasúttársaság. A Szolnok-Szentes vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

3 hétig nem lesz vonatközlekedés

Október 27-én a vasúti felújítások munkálatai újabb fázisba fognak lépni, ami már mindkét vágányt érintik, így a győri fővonalon teljesen megszűnik a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy között, valamint éjszakánként Szárliget és Budaörs között. Ez az időszak egészen november 17-ig, azaz három hétig fog tartani. Ebben az időszakban az utasok kizárólag pótlóbuszokkal tudnak majd közlekedni.

Államtitkárcsere: vonat kontra szolgálati autó

Ennyi leállás kapcsán felmerül a kérdés: érdekel-e bárkit az érintett tárcánál, hogy ki és hogyan jut el a kórházba, a munkahelyére vagy éppen az iskolába. Rossz hírem van, nem. Hiszen ők az adófizetők által fenntartott szolgálati autókat használják. Vitézy Dávid, volt közlekedési miniszter, az egyetlen politikus, aki vonattal utazik. Őt Lázár János azonban kirúgta, helyette Keszthely volt polgármestere felel a közlekedésért, aki valószínűleg szintén szolgálati autóval jár. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció