Arra kényszerítette mongol kollégáját a dél-koreai férfi, hogy másszon be egy szemeteszsákban, majd összefogta a zsákot és ráküldte a targoncát. Az eset még 2020-ban történt Komáromban, az ügyben ma kezdődik a bírósági tárgyalás.

Vendégmunkások dolgoztak

2020. május 9. napján a komáromi gyár csarnokában végezték a munkáját két vendégmunkás. A vádlott ekkor arra utasította a sértettet és egy másik mongol munkást, hogy a csarnokban összegyűlt szemetet a szokásos módon gyűjtsék össze. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy szemetesbe kellett bemásznia

Ezt követően, máig tisztázatlan okból, a dél-koreai férfi kezével jelezve, arra szólította fel a másik vendégmunkást, hogy másszon bele egy, a szemét gyűjtésére szolgáló, vastag szövésű, átlátszatlan, merev takarófóliába.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bezárta a zsákba

A vendégmunkás nem akart a zsákba lépni, ezért a dél-koreai férfi maga tolta be őt a takarófóliába, majd összefogta a zsák száját, amely olyan erős anyagból volt, hogy felhúzott és zárt állapotban maradt.

Odaküldte a targoncást

A dél-koreai férfi intésére a zsák széleit a mongol munkás fogta meg, aki tudott arról, hogy a zsákban egy ember van. A férfi ekkor ismeretlen okból egy, a csarnokban munkát végző targoncásnak intett, hogy a villás rakodóval menjen oda, és nyomja össze a zsákot.

Gyanútlan munkás

A targoncás azonban nem tudott arról, hogy a zsákban egy munkatársa van. Így a jelzésre megkezdte az általa hulladéknak gondolt takarófólia összelapítását a targoncával.

Felkilátott a férfi

A munkagép villája előbb a vendégmunkás fejéhez, majd a hátához ért és a férfit a földnek nyomta. Ekkor a zsákban ülő férfi felkiálltott, amit a mit sem tudó targoncás meghallott és abbahagyta a műveletet.

Mentőt hívtak

A dél-koreai és a mongol férfi ekkor kiszabadította a szerencsétlen munkást a takarófóliából, a targoncás pedig telefonon értesítette a mentőszolgálatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alsóvégtagjai lebénultak

A zsákból kiszabadított férfi súlyos sérüléseket szenvedett, alsó végtagjainak bénulása miatt maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki.

Meg is halhatott volna

A fejet, hátat, derekat ért és a targonca villájával kifejtett nagy erejű nyomás figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt életveszélyt, vagy halált okozó sérülés okozására.

Börtönt kértek rá

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a dél-koreai vendégmunkás ellen, és indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit távollétében, végrehajtandó börtönbüntetésre és Magyarország területéről történő kiutasításra ítélje.

Kiemelt kép: ezzel a targoncával akarta agyonnyomatni kollégáját – Forrás: ugyeszseg.hu