Hangos rendőrségi akcióra ébredtek Érden az egyik utcában. Egy bujkáló bűnözőt tartóztattak le a kommandósok. Óriéási felfordulás volt a környéken, mert még az utcát is lezárták. Az elkövető, J. Tibor úgy gondolta, hiába kapott a bíróságon jogerősen három év börtönt, ő nem megy a rácsok mögé. Mivel nem ment magától, elfogták és elvitték. Az akcióról készült videót a cikkünk alján éred el.

Megjöttek a kommandósok

“Rendőrség! A törvény nevében felszólítom, hogy felemelt kézzel jöjjön ki” – üvöltötte egy kommandós Érden, közben a védőfelszerelésbe öltözött egyenruhások már át is másztak a kerítésen és egymást fedezve nyomultak is be a házába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem akart börtönbe menni

A budapesti és az érdi rendőrök egy 56 éves férfit fogtak el. Az elkövető csalás miatt három év fegyházat kapott, de úgy gondolta inkább nem vonul be a börtönbe. Vidáman élte az életét, míg meg nem érkeztek a kommandósok.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Körbevették a házat

A hivatalos közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Érdi Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve október 5-én délután egy érdi házat vettek körbe, ahol információik szerint egy 56 éves férfi bujkált a hatóságok elől.

Csalás miatt kapott 3 évet

A férfi ellen a Fővárosi Törvényszék július 13-án adott ki elfogatóparancsot, mivel korábban csalás miatt jogerősen kiszabott 3 év fegyházbüntetését nem kezdte meg. J. Tibor a rendőri felszólításra felemelt kézzel jött ki a házból, ahol eddig bujkált. A férfit előállították, majd büntetésének megkezdése céljából büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Golyóálló mellény

Az esetről készült videón jól látszik, hogy a kommandósok mindenre felkészültek: fegyverekkel a kezükben érkeztek, golyóálló mellényt viseltek, az elöl haladó egyenruhás pedig még egy pajzsot is vitt magával. Szükség is van az ilyen előkészítésre, mindenki tanult az esztergomi esetből.

Veszélyes ember

Ahogy azt az elsők között itt a Kékvillogó.hu hírportálon is megírtuk, Esztergom külterületén egy férfi csapdába csalta az őt letartóztatni akaró rendőröket. Az esztergomi robbantást elkövető férfit a Szabolcs vármegyei rendőrök körözték hivatalos személy elleni erőszak mint. Korábban többször is behívta a rendőrség, de ezeket figyelmen kívül hagyta a férfi. Agresszív, veszélyes ember hírében állt. 

Szükségessé vált a TEK bevetése

Amikor az esztergomi férfi mindenkivel, köztük a zsarukkal szemben is fenyegetően lépett fel, a TEK munkatársai is a helyszínre vonultak. A végzetes napon kora délután körülzárták azt az ingatlant, amiben a zavart elméjű férfi tartózkodott. A ház teraszáról kommunikált a férfi a műveleti egységgel. A hosszadalmas túsztárgyalás alatt a férfi egész végig agresszív volt. Bizonyos pontokon úgy tűnt, hogy meg fogja magát adni. Erre végül nem került sor, ezért döntöttek úgy, hogy elfogják.

Még azelőtt el akarták fogni, hogy besötétedett volna

A kaput sötétedés előtt, páncélozott jármű fedezékében nyitották meg. A fő bejárati ajtóhoz sorakoztak fel a TEK munkatársai, majd felgyorsultak az események. A kommandósok azonban már nem tudtak belépni a házba.

Flexszel vágott a férfi a gázpalackba

A házban tartózkodó körözés alatt álló férfi egy flex segítségével belevágott a gázpalackba, így idézte elő a robbanást. A TEK-esek körülbelül 8-10 métert repültek a robbanás erejétől. Végül egy kisebb méretű tóba zuhantak. A rajtaütés során egy rendőr és a tettes meghalt, több kommandós súlyosan megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az érdi rajtaütésről készült videó

kiemelt kép: részlet a fenti videóból