A Tiszába ugrott egy nő, mert nem akart tovább élni. Vásárosnaménynál vették észre, egy uszályba kapaszkodott, két rendőr sietett az elkeseredett asszony segítségére, akinek a búcsúlevelét a fia találta meg.

Telefonon szóltak két rendőrnek

Közúti közlekedési ellenőrzést végeztek a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 29-én délelőtt Vásárosnaményban, amikor egy külföldi férfi lépett oda hozzájuk, és a mobiltelefonját nyújtotta feléjük. Kiderült, hogy az ukrán állampolgár már vonalban volt egy magyarul beszélő ismerősével, aki helyette mondta el a rendőröknek, hogy a közeli Tisza folyóban egy nőt látott, aki bajban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy uszályba kapaszkodott

A rendőrök haladéktalanul a férfi által mutatott hely felé siettek. A partoldalon ereszkedtek lefelé, amikor már tisztán hallották a segélykérést. A folyóparthoz érve megpillantották a nőt, aki nyakáig a vízben volt, és egy kikötött uszályba kapaszkodott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Segíteni akartak a rendőrök

Faragó Norbert főtörzsőrmester és Filep Zita őrmester igyekeztek minél előbb elérni az uszályt, ám amikor már rajta álltak, és csupán karnyújtásnyira voltak, a nő ellenállásába ütköztek.

Ne jöjjenek közelebb

A rendőrök is meglepődtek, mert az addigi segélykérés helyett azt kérte tőlük az asszony, hogy hagyják őt békén, ne menjenek közelebb.

Erős sodrás

A két életmentésre elszánt rendőr azonban nem tágított, hiszen joggal tartottak attól, hogy az erős sodrású folyóban nem sokáig bírja már tartani magát.

Kihúzták a nőt

Faragó Norbert ragadta meg elsőként a nő egyik csuklóját, és próbálta felfelé húzni. Társa, Filep Zita is csupán a megfelelő pillanatra várt, és erős fogásba került a másik csukló is. Közösen, együttes erővel húzták fel a nőt az uszályra, akit a helyszínre kiérkező mentősök kórházba szállítottak.

Búcsúlevél

Később a nő fia bejelentést tett a rendőrségre, hogy édesanyja búcsúlevelet hagyott hátra, és ismeretlen helyre távozott. A rendőrök elmondták neki, hogy sikerült megmenteniük és már biztonságban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt ugrott a folyóba az asszony

Forrás: Rendőrség

Kiemelt kép: Ebbe az uszályba kapaszkodott az asszony – Forrás: Rendőrség