Hosszú ideig bántalmazta, majd többször megöléssel fenyegette idős beteg édesapját egy 39 éves Veszprém megyei férfi. A konfliktus odáig fajult, hogy egyik alkalommal, részegen, az apja torkához szorította a kést, az idős férfi életét felesége mentette meg. Felfüggesztett börtönt kért rá az ügyészség.

Állandóan veszekedett a beteg apjával

Az utóbbi nyolc évben italozó életvitelt folytató, jövedelemmel évek óta nem rendelkező elkövető rendszeresen került konfliktusba a beteg, nehezen mozgó, erős fizikai munkára már képtelen édesapjával.

Meg is verte az idős férfit

Nézeteltéréseik időnként bántalmazásig fajultak. Előfordult, hogy a férfi a nála gyengébb fizikumú apját fellökte és meg is rúgta. Az eset az egyik Sümeg környéki faluban történt.

Megfenyegette, hogy megöli

A férfi annyira szégyellte a történteket, hogy még a nejének sem beszélt a bántalmazásokról. 2018 április elején az ittas férfi az ágyra lökte apját, majd nyakát megfogva, azzal fenyegette, hogy megöli.

Az anya megmentette meg férjét

Az esetnek ekkor az elkövető édesanyja is a szemtanúja volt, aki ruhájánál fogva rángatta el férjétől a fiukat, aki ekkor felhagyott a bántalmazással.

„Nem érdemli meg az ételt”

Május elsején a 39 éves férfi többször is kért pénzt apjától, de az nem adott neki. Kora este így is erősen ittasan ért haza, és a konyhába lépve megjegyzést tett az apjának, hogy ha nem dolgozik, akkor nem is érdemli meg az ételt.

Fiához vágta a zsemlét

A rokkant férfi felindult állapotában a fiához vágta a kezében lévő zsemlét, aki erre ismét megöléssel fenyegette az apját, és elindult felé.

Késsel ment utána a fia

A beteges férfi bemenekült a fürdőszobába, de az ajtót már nem tudta magára zárni, mivel a fia egy késsel utána ment és benyomta az ajtót.

Torkához nyomta a kést

A hanyatt fekvő férfi megpróbált védekezni, de a fia ekkor megvágta a fülét és a karját, majd a torkához szorította a kést. A tettlegességnek ez esetben is az anya vetetett véget, aki a ruhájánál fogva elrántotta a fiát.

Az asszony felpofozta fiát

Ezután az asszony elvette tőle a kést, majd két pofonnal a szobájába zavarta, aminek a férfi eleget is tett. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre.

Kiemelt kép: illusztráció