Emberölés előkészületének kétrendbeli bűntettével, valamint súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádol a Heves Megyei Főügyészség egy férfit, aki fejszével támadt a városi rendőrkapitányság dolgozóira Egerben – közölte a megyei főügyészhelyettes, Kalmár Gyula hétfőn.

Diliházban kezelik

A főügyészhelyettes tájékoztatása szerint a jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelt 44 éves vádlott – saját bevallása szerint – régóta ellenszenvet érzett a rendőrök iránt, mert azoknak “gumibotjuk van, amivel keménykedhetnek”.

Két rendőrt akart megölni

Idén tavasszal a férfinak az a téveszméje támadt, hogy két nyomozó ártani akar neki, ezért elhatározta, hogy megöli őket.

A fejszével Egerbe utazott

Március 5-én reggel a hátizsákjába rejtett egy fejszét és egy közeli kistelepülésről busszal Egerbe utazott.

A rendőrség bejáratánál az őrökre támadt

A megyeszékhelyen a városi rendőrkapitányságra ment, amelynek bejáratánál két fegyveres biztonsági őr látott el portaszolgálatot, az egyiküket rögtön megtámadta.

Eltörte az egyik őr bokáját

A biztonsági őrök megpróbálták elvenni tőle a fejszét, de miután a férfi ellenállt, heves közelharc alakult ki az épület előterében, s eközben az egyik őr nyolc napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett.

Megbilincselték a férfit

A szerszámot végül csak többek segítségével tudták kicsavarni az elkövető kezéből, a férfit ezt követően megbilincselték.

Kényszergyógykezelés

Kalmár Gyula jelezte: a nyomozás során a bíróság – ügyészi indítványra – a korábban gondnokság alá helyezett vádlott előzetes kényszergyógykezeléséről döntött.

Továbbra is maradjon diliházban

Az ügyészség a vádiratában a kóros elmeállapotú férfi felmentését indítványozta, javasolva, hogy az ítéletben rendeljék el további kényszergyógykezelését.

MTI/Kékvillogó – Kiemelt kép: illusztráció