Könnyek között meséltek szülei, barátai és kollégái is egy emlékfilmben Mátyás Balázs posztumusz törzsőrmesterről, aki 2018. februárjában vesztette életét egy budapesti balesetben. A rendőrség most egy megható kisfilmmel emlékszik meg kollégájukról, de a videóban megszólalnak a fiatal rendőr szülei és barátai is.

3 éve történt a tragédia

Februárban lesz 3 éve, hogy egy tragikus közúti balesetben, szolgálat közben életét vesztette a mindössze 22 éves Mátyás Balázs Péter posztumusz törzsőrmester.

Újpesten történt a baleset

2018-ban két rendőrautó Budapesten, a Fóti út és a Leiningen Károly utca sarkán karambolozott. Az elsődlegesen információk szerint azt állapították meg a helyszínen, hogy a 15. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, 4.  kerületi kollégáiknak viszont piros ám utóbbi jármű vezetője mégis kihajtott, így ütközhettek össze.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy őrmester halt meg

A sofőr végtagtörést szenvedett, társa a helyszínen életét vesztette. Mátyás Balázs Tamás kizuhant a kocsiból, ő a 4. kerületi kapitányság járőreként dolgozott. A másik rendőrautó utasai is megsérültek a karambolban.

70-nel ment a kereszteződésbe

A rendőr egy kereszteződéshez érve egyenesen akart továbbhaladni, és annak ellenére, hogy a lámpa több, mint tíz másodperce tilosat jelzett, a mintegy 70 kilométeres óránkénti sebességről némileg lassítva behajtott a kereszteződésbe.

Nekiütközött egy másik rendőrautó

Ott a vádlottnak jobbról több mint 90 kilométeres óránkénti sebességgel nekiütközött egy Skoda Octavia típusú rendőrautó, amely ugyancsak megkülönböztető fényjelzést használt. Neki azonban a lámpa zöldet mutatott.

Ugyanarra a helyszínre hajtott

A balesetben érintett két szolgálati kocsi a BRFK Tevékenység-irányítási Központ utasítása alapján ugyanarra a helyszínre tartott, mert az ott intézkedő rendőrök segítséget kértek  A baleset következtében egy az Opel Astrában utazó huszonkét éves rendőr őrmester életét vesztette, a vétlen autót vezető rendőr könnyebben sérült, míg utasa és a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Embereken akart segíteni

A most közzétett filmben édesapja azt mesélte, hogy amikor gyermekkorában megkérdezték Balázst, hogy mi szeretne lenni, akkor azt mondta, „én az embereken szeretnék segíteni”.

Imádta az édesanyját

Édesanyja azt mondta, 23 évesen szülte Balázst, úgy nőttek fel, mintha testvérek lettek volna. Balázs 21 évesen sem szégyellte megpuszilni édesanyját.

A tragikus éjszaka

Az édesapa szerint Balázsnak a tragédia éjszakáján nem is kellett volna dolgoznia. Csak annyit tudott, hogy bajtásainak kell segíteni. A fiatal rendőr annyit kérdezett a főnökétől, hogy menjünk mi is? Az ügyeletes pedig azt válaszolta: „Bazsi, menjetek ti is”.

Kimentek a balesethez a szülők

A tragédia után nemsokkal a baleset helyszínére a szülők is kimentek. Az édesapa sírva könyörgött a helyszínen lévő ügyésznek, hogy engedjék oda.

„Nem balhézni jöttem”

„Nem balhézni jöttem, tudom, mi a törvény, csak engedjen oda” – ezt mondta az édesapa a helyszínen. De nem engedték a baleset közelébe.

Nem engedték oda a fiához

A gyászoló édesapa azt mondta a filmben, hogy jobb is, hogy nem engedték közel a az elhunyt fiához, mert „még a zsákban ott volt”.

Itt tudod megnézni a Mátyás Balázsról készült emlékfilmet

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu