Akár kilenc évet is kaphat az a férfi, aki súlyosan bántalmazta a főnőkeit azt követően, hogy kirúgták. A Győri Fellebbviteli Főügyészség most az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza ugyanis az ügyben.

9 évet kapott

A Veszprémi Törvényszék a 2021. november 10-ei ítéletében a férfit emberölés bűntettének kísérlete, testi sértés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem jogerős

A nem jogerős ítélet szerint a férfi egy ajkai Kft.-ben esztergályosként dolgozott. Munkavégzésével és munkahelyi viselkedésével szemben – kolléganőjéhez zaklató jelleggel közeledett – kifogások merültek fel. Ezek miatt a kft. vezetője elhatározta, hogy a férfi munkaviszonyát megszünteti.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Indulatos lett

Ezt – a helyettese jelenlétében – 2019 júliusában az irodájában közölte a férfival, az indulatos lett, azt mondta „Ha engem kirúgsz, akkor itt vér fog folyni!”.

Kirohant az udvarra

Ezután kirohant az udvarra, és egy 5 kg tömegű, 131 cm hosszú, 3 mm vastag vasból készült zártszelvényt vett magához. A főnökei követték és mondták neki, hogy próbálják meg emberi módon megbeszélni a történteket.

Fejbe vágta a főnökét

A férfi azonban a zártszelvénnyel, nagy erővel a főnökének a feje irányába ütött. A főnök az ütés elől elmozdult, azonban az eszköz a fejének a bal oldalát így is közepes erővel eltalálta. A főnök az úttestre zuhant és az eszméletét vesztette.

Súlyosan megsérült

Az ütés következtében 3-4 hónap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetés eszközével fejre leadott ütés alkalmas volt az emberi élet kioltására is, a férfi nyílt koponyatörést szenvedett és bevérzett a koponyája is.

Megpróbálták lefogni

A helyettes megpróbálta a férfit hátulról lefogni, az azonban a szorításából kiszabadult, felettesével szembefordult és az arcát ököllel, nagy erővel, több alkalommal megütötte. A helyettes próbált védekezni, de az ütésektől a földre esett, ahol a férfi tovább ütlegelte. Az ütések következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is, írja honlapján az ügyészség.

Betört egy szélvédőt is

Miután a férfi a támadó magatartását befejezte, a zártszelvényt magához vette, és az egyik kolléganője közelben parkoló autójának a szélvédőjét betörte.

Fellebbeztek az ítélet ellen

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és a védője az élet elleni cselekmény minősítésének a megváltoztatása, a vagyon elleni cselekmény vonatkozásában felmentés, egyebekben enyhítés érdekében fellebbezett.

Másodfokon döntenek majd

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a cselekmények tárgyi súlyára és az elkövető személyére figyelemmel a szabadságvesztés tartama indokolt és szükséges. Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels