Csendháborítás miatt hívták ki a rendőröket, akiket két részeg férfit fogadott az udvaron. Először csak szóban fenyegették meg őket, majd egyikük beindított egy láncfűrészt és azzal folytatta a rendőrök fenyegetését.

Többször is felszólították őket

2021 áprilisában egy Nógrád megyei településen csendháborításról érkezett bejelentés. A helyszínre érkező rendőrök azt tapasztalták, hogy az ingatlan udvarán két ittas fiatalember a hangszóróból zenét hallgat. A megalapozott gyanú szerint a rendőrök többször is felszólították a testvérpárt személyazonosságuk igazolására, amelynek nem tettek eleget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megfenyegették őket

A rendőröket a 33 éves és a 20 éves férfiak megfenyegették, közben olyan kijelentéseket tettek, hogy „vannak még a házban hatan, úgy gyertek be”, “szét lesztek verve, ha bejöttök a házba, azt nem hagyjátok el élve”.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előkerült a láncfűrész

Ezt követően az idősebb férfi a ház mögül elővett egy benzinmotoros láncfűrészt, azt elindította, és a rendőröknek azt kiabálta, hogy „ha bejöttök, szét lesztek darabolva”.

Elindult a rendőrök felé

A férfi elindult a rendőrök felé, majd a kapu előtt a kerítésen belül két méterre megállt, letette a járó motorú láncfűrészt, és közölte, hogy “ha bejöttök, ez vár titeket”, majd újra a kapuhoz ment és folytatta a rendőrök szidalmazását.

Hivatalos személy elleni erőszak

Tekintettel arra, hogy az elkövetők a jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal és fenyegetéssel akadályozták, a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket.

Tagadta a történteket

Az idősebb férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen, míg öccse nem tett vallomást.

Korábbi eset

Ahogyan arról a Kékvillogó beszámolt, 2020 júniusában egy 50 éves férfi meglátogatta a tőle külön élő feleségét a lakhelyén, azonban a hozzátartozóival agresszíven kezdett viselkedni, és emiatt a rokonok rendőrt hívtak a Hajdú-Bihar megyei községben lakó büntetett előéletű férfihez.

Szidalmazta az egyenruhást

Miután június 11-én, 13 óra 45 körül megjelent a helyszínen a körzeti megbízott, majd intézkedni kezdett a férfival szemben. A rendőr többször is felszólította a férfit az iratai átadására, ő azonban ezt nem tette meg, sőt, trágár szavakkal szidalmazni kezdte és ordibálva azzal fenyegette meg az egyenruhást, hogy megveri.

Megtörtént a baj

Miután a férfi a rendőrre támadt, az egyenruhás testi kényszert alkalmazott, aminek az elkövető ellenállt, így a helyzet dulakodássá fajult. A verekedés közben mindketten a földre kerültek, ahol a támadó elkapta a karjával a rendőr nyakát és azt fojtó fogással szorítani kezdte.

Megmentették a rendőrt

A verekedést figyelő hozzátartozók nem hagyhatták, hogy az őrült támadó megfojtsa a rendőrt, ezért gyorsan a segítségére siettek és lefeszítették a támadó karját az egyenruhás nyakáról. A férfi egyébként még a bilincselés közben is ellenállt, és a földön fekve még az egyik segítő vállát és lapockáját is megrúgta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni fotó – Forrás: ugyeszseg.hu