Sosem felejti el a becsapódás által keltett iszonyatos hangot és a zuhanó test látványát az a nő, akinek mentős férje megkezdte Budapesten, a Mammut áruház 4. emeletéről kizuhant idős asszony újraélesztését. A 70 éves asszony egy virágládát tolt a korláthoz és úgy ugrott a mélybe. Esélye sem volt a túlélésre.

Tragédia a Mammutban

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, múlt héten leugrott egy nő Budapesten, a Mammut 2 negyedik emeletéről. A 70 éves áldozat a helyszínen meghalt.  Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Nem zárták le a plázát

A tragédia után az üzletházat nem zárták le, a holttest elkerítését és rendőrségi sátorral való letakarását követően a boltok zavartalanul folytathatták a vásárlók kiszolgálását. A vásárlók többségének fel sem tűnt, hogy tőlük néhány méterre egy halott asszony teste fekszik a padlón.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy mentős ott volt a helyszínen

A Németországban mentősként dolgozó Norbert és felesége éppen a plazában vásároltak, amikor meglátták a zuhanó asszonyt. A férfi azonnal az áldozat segítségére sietett.

Rohant segíteni

„Soha nem leszek képes elfelejteni azt a szörnyű hangot, a csattanást. Olyan volt, mintha két 120-szal rohanó autó frontálisan ütközött volna fékezés nélkül. Ösztönösen szóltam a férjemnek, hogy menjen, miközben ő már magától megindult. Hármasával lépte át a lépcsőfokokat, hogy mielőbb odaérjen” – idézte fel a tragédiát a Borsnak Edina.

Megkezdte az újraélesztést

Az Essenben élő és dolgozó mentős megtapintotta az idős nő pulzusát, amely akkor még érezhető volt. Ezután állt le a szíve. Norbert azonnal megkezdte az újraélesztést.

Többen is segítettek

Időközben odaért egy fiatal orvostanhallgató, majd három lány. A biztonsági szolgálat felrohant az áruházban levő egészségi központba, ahonnan eszközöket, lélegeztető ballont és defibrillátort hoztak.

20 perc múlva jött a mentő

„Amikor a férjem nyomta a mellkast, a fiú lélegeztetett. Ebbe a feladatba a lányokat is bevonták. Időnként cseréltek, hiszen ez egy igen fárasztó tevékenység. Mindaddig nem fejezték be, amíg a rohamkocsi meg nem érkezett. Ehhez körülbelül 20 percre volt szükség” – emlékezett vissza Edina.

45 percig küzdöttek

A mentősök egyébként telefonon tartották a kapcsolatot Norberttel, az újraélesztés kezdete alatt. Még 45 percig próbálkoztak komolyabb gépekkel, végül megállapították a halál beálltát.

A virágládát odatolta a korláthoz

A lap úgy tudja, az áruház 4. emeletén a későbbi áldozat a korláthoz tolta a virágládát, felállt rá, majd átlépett az előírtnál egyébként magasabb biztonsági korláton, és leugrott. Senki nem tudta volna megakadályozni. „Ha becsukom a szemem, magam előtt látom a kiszolgáltatott nénit, akinek egyszer nagyon szép élete lehetett”.  Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció