Korábban beszámoltunk róla, hogy múlt hét végén meggyilkoltak egy 85 éves asszonyt Füzérkajatán. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt indított büntetőeljárást egy 49 éves helyi férfival szemben, akit Budapesten fogtak el a rendőrök. Most kiderült, B. Róbertnek egy másik gyilkossághoz is lehetett köze korábban.

Két gyilkosságot követhetett el 

B. Róbertet a Nyíregyházi Törvényszék egy évvel ezelőtt mentette fel az emberölés vádja alól, amit a vád szerint Máriapócson még 2010-ben követett el. A kevés terhelő bizonyítékot a bíróság úgy értékelte, hogy nem elegendő arra, hogy a vádlottat minden kétséget kizáróan bűnösnek lehessen kimondani. Az ítéletet követő egy éven belül a gyanú szerint Róbert különös kegyetlenséggel megölte Borsod vármegyében Füzérkajatánban élő, egyedülálló 85 éves Jolánka nénit. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A szomszéd nénit ölte meg 

Róbertet 14 éve tartóztatták le egy idős férfi agyonverése miatt, de végül felmentették. Tavaly szabadult végleg, ekkor élettársához költözött, a második gyilkosság áldozatától két háznyira. A férfi aznap élettársát és a nő anyját is megverte. A frissmédia.hu azt írja, Jolánka nénitől sem tűnt el értéktárgy, illetve pénz. Pont úgy, ahogy 2010-ben Máriapócson sem tűnt el semmi az idős férfi házából.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baltával verte agyon

Róbert szombat kilenc előtt ment be a gyanú szerint a szomszédjához, majd ott baltával verte agyon az idős nőt. Ezt követően hazament az élettársához és ott mindenféle indok nélkül elkezdett őrjöngeni, összetörte a berendezéseket, majd az élettársát és annak anyját is bántalmazta.

Budapesten fogták el

Róbert ezt követően Budapestre ment. A nő vérbefagyott holttesttét a gondozója fedezte fel. A bejelentés után a rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival a fővárosban fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.  Az elfogásra a Keleti Pályaudvaron került sor, miután a férfi hozzátartozója szólt a rendőröknek, hogy Róbert vonalban van.

Máriapócsi gyilkosság 

2010 szeptemberében megöltek máriapócsi otthonában egy 75 éves férfit. Akkor nem sikerült lezárni a nyomozást, de 2020-ban a rendőrség újra elővette az ügyet, és a 2010-ben is képbe került 45 éves férfit 2022-ben minősített emberöléssel vádolták meg. A vád gyakorlatilag egyetlen egy DNS-azonosságra épül, valamint arra a tényre, hogy a férfi a tettet követően meglehetősen gyorsan elhagyta a települést. Ez és a közvetett bizonyítékhalmaz együttes értékelése alkalmas volt a vádemelésre. Az ügyész vádbeszédében sorra vette a bizonyítékokat, megállapítása szerint megfelelően, minden kétséget kizáróan bizonyított a vádlottra rótt bűncselekmény. A máriapócsi gyilkosságról ebben a cikkünkben írtunk.

Felmentették 

Az egyébként többször elítélt terheltre az ügyészség életfogytiglant kért, azzal a feltétellel, hogy leghamarabb 35 év múlva vizsgálják felül, hogy feltételesen kiengedik-e. Végül, mivel a fellebbviteli ügyészség visszavonta a fellebbezést 2023 novemberében, jogerősen is felmentették a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének vádja alól a 2010-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Máriapócson történt gyilkosság elkövetésével vádolt B. Róbertet. A férfi az ítélet után azt mondta, be fogja perelni az államot, amiért ártalanul meghurcolták. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: B. Róbert a máriapócsi gyilkosság után – Forrás: TV2