Nem kell tovább aggódnia, lezárult a büntetőügye Róbertnek, akit a Nyíregyházi Törvényszék idén május 8-án felmentett a máriapócsi gyilkosság ügyében.

Ivott

A vádirat szerint B. Róbert 2010. szeptember 22-én az esti órákban ismerőseivel kártyázott és italozott, majd később egy presszóban egyedül folytatta az ivást. Amikor már nem tudott fizetni a fogyasztásért, elhatározta, hogy pénzt szerez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bemászott

Ennek érdekében bement egy ismerőse ingatlanára a nyitva lévő kiskapun, majd a teraszablak szúnyoghálóját kivágta, benyúlt a belső kilincshez a bukóra nyitva hagyott ablakon, azt kinyitotta és bemászott az előszobába.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Durva sérülések

Amikor a bent alvó férfi felébredt a zajra, magához vett egy riasztópisztolyt, a támadó azonban elvette tőle és azzal a fejét ötször, nagy erővel, majd még további tizenhat alkalommal megütötte, mely bántalmazás során rendkívüli fájdalommal járó sérüléseket okozott neki.

Magával vitte a pisztolyt

Az ütések következtében a megtámadott házigazda elvesztette eszméletét, majd a helyszínen meghalt. A vádlott ezután a házban a ruhái között kutatott, onnan ismeretlen összegű készpénzt lopott el és magával vitte a riasztópisztolyt is.

DNS-t találtak

A bizonyítási eljárás lényeges pontja az áldozat lakásának ablakkilincsén fellelhető DNS-nyom volt, mely egyezett a vádlott DNS-ével, azonban a tárgyaláson a szakértő kifejtette, az nemcsak közvetlenül, hanem közvetett módon – akár a vádlott és a sértett közötti kézfogást követően – is odakerülhetett. Mivel a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján kétséget kizáróan nem nyert bizonyítottságot, hogy a bűncselekményt B. Róbert követte volna el, ezért a bíróság őt az emberölés vádja alól felmentette.

Kevés a bizonyíték

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezést visszavonta, így az ítélet 2023. október 26-án jogerőre emelkedett. A 48 esztendős férfit 11 évvel a máriapócsi emberölés után, 2021-ben gyanúsították meg, ám a bizonyítékok nem bizonyultak elegendőnek ahhoz, hogy elmarasztalják, ezért ki kellett engedni a börtönből. Idén júniusban már szabad emberként adott interjút.

Nem járt ott

„Valóban ismertem az idős urat, jártam a meggyesébe dolgozni, illetve a ház körüli munkákban is segédkeztem neki, de a házába sosem mentem be. Csak egy héttel a halála után tudtam meg, mi történt. Nehéz szavakba foglalni, mit éreztem, amikor meggyanúsítottak.”

Tiszta a lelkiismerete

„Lelkileg teljesen összetörtem… De végig tiszta volt a lelkiismeretem, bíztam abban, hogy megfelelően kivizsgálják, és szerencsére így is történt. Amikor kimondták a felmentő ítéletet, majdnem elsírtam magam” – idézte fel a Blikknek a drámai pillanatokat.

Reméli, marad a döntés

„Az ablakpárkányon ültem, de előfordult, hogy a ruhámat is oda tettem le, akár így is odakerülhetett. Jól tudom, hogy az ítélet még nem jogerős, de bízom abban, hogy másodfokon sem változtatják meg a döntést. Pista bácsit jó, rendes embernek ismertem, mindenki szerette a faluban. Mindenemet elveszítettem, semmim nincsen, ráadásul két évet elvettek az életemből, amiért be fogom perelni az államot” – tette hozzá a férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció