Egy türelmetlen autós Dunakeszin úgy döntött, nem várja ki a sort, a sávjából kitérve a szembe érkezők sávjában akart előzni, de közben ott jött egy másik sofőr.

Nem várt

A Budapesti Autósok weboldala egy érdekes videót osztott meg, amit olvasójuk küldött be, aki a saját fedélzeti kamerája rögzítette. A képanyagon látszik, hogy hatalmas a dugó egy bekötő úton. Ekkor egy autós úgy döntött, hogy nem várja ki a sort, hanem ehelyett a szembe érkezők sávjában akart előzni, ám ott jött egy másik sofőr – innentől kezdődött a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hirtelen döntött

Hiába állt meg ugyanis a szembe érkező autó, a hibás Opel Astrás sofőr inkább úgy döntött, ő a két sáv között valahogy mégis elaraszol. Nyilván nem volt tisztában az autójának méretével, ahogy akkor sem, amikor hirtelen rárántotta a kormányt a felvétel készítőjére, amikor meglátta a szembe jövő autót – írja a Bors.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elhajtott a helyszínről

A kamerás kocsinak a sofőr összetörte a lökhárítóját, az autó bal elejét, és a fényszóróját is. „Az illető elhajtott, majd később visszatért a helyszínre. Közölte, hogy ő nem szeretne rendőrt. Amikor mondtam neki, hogy már kihívtam őket, ismét távozott” – idézte fel.

Senki sem sérült meg

„A baleseti bejelentő kitöltését már nem várta meg. A rendőrségen tájékoztattak, hogy több bejelentést is kaptak előtte, hogy az Opel Astrás életveszélyesen előzi nagy sebességgel az álló kocsisort. Sajnos pont nálam csattant. Szerencsére senki sem sérült, elég lassan haladtunk” – mondta az autós, akinek nekiment az „ámokfutó”.

Mutatjuk a videót:

Elkerülhetetlen volt az ütközés

Ahogy írtunk róla korábban, a motoros nem számíthatott arra, hogy a dupla záróvonal ellenére az adott helyen meg fog fordulni az autós. Nem volt ideje lefékezni, nagy erővel a kocsi hátuljának csapódott. Az esetet egy szemben érkező autó fedélzeti kamerája rögzítette.

Ezért fordult meg az autós

A lámpánál nagy volt a sor, és nem volt elég türelme az autósnak. Úgy döntött, inkább megfordul, és másfelé folytatja útját, csakhogy ott a szabályok szerint erre nem lett volna lehetősége. Ekkor történt meg a baj.

Akár tragédia is történhetett volna

Egy vezetéstechnikai tréner nyilatkozott a TV2 számára az eset kapcsán. Csörgő László nagyon súlyos szabálytalanságnak nevezte az esetet. Az autós többsávos úton fordult vissza a záróvonalon keresztül.

Gyorsan a motoros segítségére siettek

A kamerás autó előtt közlekedő autós is látta, hogy mi történt a szemközti sávban. Rögtön megállt, kinyitotta az ajtót és körülnézett. Miután meggyőződött rajta, hogy biztonságban van, a földön fekvő motoroshoz rohant, ahogy ez látszik az eredetileg a BpiAutósok által megosztott felvételen.

Nem lehetett tudni, hogy milyen nagy a baj

A motoros nagyot esett a hatalmas erejű becsapódás következtében. A segítségére sietők nem tudták, milyen állapotban van. Éppen ezért nem is merték megmozdítani, mentőt hívtak hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: YouTube