Szörnyű baleset történt csütörtök reggel a 4-es és a 42-es főutak kereszteződésénél, a 4-es főút 174-es kilométerszelvényénél, Püspökladányban.

Kigyulladt

Egy nyergesvontató és egy személyautó ütközött egymásnak, a kocsi a karambol következtében kettészakadt és kigyulladt, a sofőr a helyszínen meghalt. Most kiderült, ki volt az áldozat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentős halt meg

A helyszínen a püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral kezdték oltani a jármű lángjait, ám hiába érkezett gyorsan a segítség a sofőr életét már nem lehetett megmenteni. Nem sokkal később kiderült, az áldozat a Pocsai István, aki Püspökladányi Mentőállomáson szolgált 2017. decembere óta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos veszteség

„Súlyos veszteség érte a mentők bajtársi közösségét. Október 19-én, a reggeli órákban Pocsai István (+25) kiváló mentőápoló Bajtársunk tragikus közlekedési balesetben életét vesztette.”

Nagyon lelkiismeretes volt

„Pocsai Bajtárs 2017 decemberében csatlakozott a Püspökladányi Mentőállomás bajtársi közösségéhez. Azóta számtalan rászorulónak segített és bajtársai is mindig számíthattak a lelkiismeretes életmentőre.”

Saját halottjuknak tekintik

„Bajtársunkat az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti, nyugodjon békében! Őszinte részvétünk a családnak és Bajtársainknak!” – írta Facebookon közzétett bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Egyik tragédia után a másik

A mentők ebben az elmúlt időszakban már nem először gyászolnak. Amint azt a Kékvillogó is megírta szeptember közepén, saját otthonában lett rosszul az egyik mentőápoló. Frigyes Gáborhoz mentőkocsiját küldte a mentésirányítás. 

Nem javult állapota

Kollégái kiemelt figyelemmel látták el a férfit, akit kritikus állapotban szállítottak kórházba. Ekkor rögvest átesett egy műtétén, amely után mindenki csak reményekedni tudott, hogy állapota javulni kezd. Azonban sokkal később rettenetes hírek érkeztek.

Felejthetetlen karakter

Napokkal később Frigyes Gábor életét vesztette. A férfi 23 évig dolgozott a mentőknek, először Pesthidegkúton, majd Zsámbékon. Jellegzetes megjelenése, végtelen türelme és rendkívüli szakmai felkészültsége tette felejthetetlen karakterré, aki több ezer rászorulón segített – írta posztjában az Országos Mentőszolgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Pocsai István – Forrás: OMSZ