Azzal fenyegette meg a 14 éves járókelőt egy férfi Kecskeméten, hogy kioltja az életét, ha nem adja át a pénzét. A nyomozók hamar elkapták a rablót, akiről kiderült, hogy több lopás is van a rovásán.

Az apa értesítette a rendőröket

Egy aggódó édesapa értesítette a rendőröket 2023. április 24-én arról, hogy 14 éves fia bűncselekmény áldozata lett, közölte honlapján a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az iskolából tartott hazafelé

A gyermek hazafele tartott az iskolából, amikor egy ismeretlen férfi leszólította az utcán és szegénységre hivatkozva pénzt kért tőle. Az idegen kezdetben jámbornak tűnt, ám pillanatok alatt agresszívvá vált.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megijedt

A viselkedése akkor fordult meg, amikor a fiatal közölte, nem tud segíteni. A férfi ettől bedühödött és megfenyegette a fiút, hogy egy éles tárggyal kioltja az életét, ha nem adja át a pénzét. Mindeközben a kezét végig a zsebében tartotta, nyomatékot adva a szavainak. A gyermek megijedt, átadta a nála lévő 2000 forintot, majd elszaladt.

Keresni kezdték

A nyomozók azonnal a rabló keresésébe kezdtek és a tanúmeghallgatások mellett elemezni kezdték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit, abban bízva, hogy felbukkan valamelyik képkockán az elkövető. Sejtésük beigazolódott, aminek hála rövid időn belül azonosítani tudták a rablót.

A nyomába eredtek

A vizsgálati osztály munkatársai épp indulni készültek, hogy felkutassák a férfit, amikor egyikük meglátta az utca túloldalán kerékpározni. A rendőr a gyanúsított nyomába eredt és futva követte, közben pedig értesítette a társait.

Elfogták

Az erőfeszítése nem volt hiába, ugyanis pár sarokkal később sikerül megállítani a rablót. A 36 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Több lopás

A nyomozás közben kiderült, hogy több lopás is a rovásán van. Többször előfordult, hogy kerékpárokat lovasított meg, máskor pedig az egyik áruházból vitt el több mint százezer forintnyi terméket. A nyomozók az ügy vizsgálatát a napokban befejezték és megküldték az iratokat az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Gyerekgyilkosság Pécsen: az utcában többen tudták, Irma sanyargatja a 3 éves Eriket – Hol volt a védőnő?

Kiemelt kép: Illusztráció