Egyre többen panaszkodnak arról az érdi közösségi oldalakon, hogy gyanús alakok ólálkodnak a városban, éjszaka bevilágítanak az udvarokba. Sokan betörési hullámtól tartanak. Az egyre jobban terjedő félelmet Csőzik László, Érd polgármestere is érzékelte és járőrözni ment a polgárőrség vezetőjével. Csőzik Lászlónek nemrég született gyermeke, ennek ellenére sok időt tölt most bűnmegelőzéssel.

Besurranó tolvajok

Hetek óta hot topic az érdi közösségi médiás csoportokban, hogy gyanús alakok járják a várost, bevilágítanak este elemlámpával a telkekre, van, ahova be is ugrottak, a besurranó tolvajok pedig elemelnek ezt-azt. Az érdiek betörési hullámtól tartanak, volt olyan polgár, aki térképet is készített arról, hol észlelték gyakrabban ezeket a gyanús figurákat – írja közösségi oldalán Érd polgármestere, Csőzik László.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Járőrözni ment a polgármester

Az agglomeráció legnagyobb városának vezetője szerint ennek fele sem tréfa, nem is veszik félvállról a jelzéseket. „Nemrég Szűcs Gábor alpolgármesterrel és a polgárőrség vezetőjével, Macsotay Tiborral járőröztünk: körbejártuk a várost.” – fogalmazott a polgármester.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lekapcsolt a rendőrség egy gyanús társaságot

Csőzik László naponta egyeztet Nogula Tamással, az Érdi Rendőrkapitányság vezetőjével, aki elmondta: kollégái is tudnak a szájról szájra terjedő történetekről, többet járőröznek, jobban figyelnek. Nemrég le is kapcsoltak egy gyanús társaságot.

Rendőrségi bejelentés

A polgármester elmondása szerint a rendőrséghez nem érkezik az átlagoshoz képest jóval több feljelentés, ahogy a polgárőrök sem kapnak több bejelentést, ám ez nem jelenti azt, hogy minden rendben lenne, a közösségi médiában leírt esetek ne lennének valósak.

Ezt kéri az érdi polgármester

Az érdi polgármester azt kéri, ha bármi gyanúsat észlelnek, azt látják, tolvaj, betörő ólálkodik az utcában, kertek alatt, azonnal értesítsék a rendőrséget, vagy tegyenek bejelentést a polgárőrségnél a nap bármelyik órájában: +36 30 2000 890 számon.

Ne a Facebookra írják ki, szóljanak a rendőrségnek

A polgármester hozzáteszi: „Nem elég, ha ezeket az eseteket dühösen kiírjuk a Facebookra órákkal később, ráadásul a felderítés szempontjából nem is célravezető. Macsotay Tibor tapasztalatai szerint manapság már a bűnözők is olvassák ezeket a fórumokat, és félnek a lebukástól, ezért egy ideig nem mennek vissza az adott városrészbe. Persze ez nem jelenti, hogy feladnák: bepróbálkoznak máshol. Ezért az a legjobb, ha a rendőrök, polgárőrök a lehető leghamarabb elkapják, lényegében tetten érik őket az azonnali bejelentések alapján.”

Fehér furgon

Néhány hónappal ezelőtt írta meg a BudaPestkörnyéke.hu hírportál, hogy az Érd melletti Diósdon egy fehér furgon tartotta félelemben a virágtulajdonosokat. Hirtelen megálltak a házak előtt és felkapták az ott lévő virágládákat, kaspókat a virágokkal együtt. A tettesek vélhetően orgazdáknak adták tovább a szajrét. A polgármester ott is intézkedett, szólt a rendőrségnek.

Baba született a polgármesteréknél

Alig két hete megszületett Bősz Anett és Érd polgmármesterének, Csőzik Lászlónak a kisfia. Az örömhírről maga a polgármester számolt be a közösségi oldalán és fotókat is mutatott a kis jövevényről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csőzik László kisfia, Patrik

Kiemelt kép: Csőzik László razziázik – Forrás: Facebook/BPK-montázs