Kis híján bent égett otthonában az az édesanya és fia, akiknek a véméndi házába két tettes Molotov-koktélt dobott. Az elfogásukról készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Kigyulladt a család otthona

Lángokba állt egy családi ház egyik szobája a Baranya megyei Véménden. Az éjszaka közepén a házigazda azonnal felkeltette édesanyját, és kituszkolta a kertbe, így senki nem sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lakhatatlan lett az ház

K. György azonnal elkezdte oltani a tüzet, a szomszédoktól is segítséget kértek. A tűzoltókat is értesítették, de sajnos már nem lehetett mit tenni, az egész ház leégett, az épület lakhatatlanná vált.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Molotov-koktél maradványai

Forrás: police.hu

Molotov-koktélt dobtak a házra

A tüzet nem véletlen vagy egy baleset okozta, a helyszíni szemle megállapította: a házat rágyújtották Gizellára és Györgyre, méghozzá úgy, hogy több Molotov-koktélt is bedobtak az ablakon, míg a család bent az igazak álmát aludta.

Majdnem meghaltak

Nem a tetteseken múlott, hogy mindketten karcolás nélkül úszták meg az életveszélyes támadást. „Az öcsém lélekjelenlétének és a gyorsaságának köszönhetik, hogy élnek, egyáltalán nem annak a két embernek. Nagyon reméljük, hogy megkapják a büntetésüket, hiszen kis híján két ember halálát okozták” – mondta a Borsnak K. György testvére.

Elfogták a tetteseket

A rendőrök azonnal keresni kezdték a tetteseket, akiket pár órán belül be is azonosítottak, és másnap délelőtt el is fogták: a 29 éves helyi lakost és 24 éves, szintén helyi társát. Mindkettőjüket elvitték kihallgatni, ahol beismerték a tetteiket. 

Megszólalt a rendőrség

„A rendőr-főkapitányságra történő előállításukat követően kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat –írta közleményében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Folyik a nyomozás

Mivel csak a bentiek gyorsaságán, és nem az elkövetőkön múlott, hogy nem történt nagyobb baj, így a rendőrség emberölés kísérlete miatt nyomoz.

Bosszúból gyújtogattak

A gyújtogatás hátterében az állt, hogy György korábban összeveszett a két másik férfivel, akik bosszúból támadtak rá és édesanyjára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A tettesek elfogásáról az alábbi videót tette közé a rendőrség

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a tűzeset után – Forrás: police.hu