Gyilkosság történt Budapesten, a Kozma utcai börtönben. A rendőrség szerint zárkatársai ölhették meg a 36 éves elítéltet.

Meghalt egy rab

Meghalt egy rab egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetben – közölte a rendőrség a weboldalán. A fogvatartott a közlemény szerint nem természetes halállal halt meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Cellatársai ölthették meg

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint emberölés miatt nyomoznak, az elhunyt két zárkatársát gyanúsítják. Az eset Budapesten, a Kozma utcai börtönben történt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyilkosság történt

A részletekről csak annyit írnak, az őrök kedd reggel találtak holtan a 36 éves fogolyra. Azt írják, az előzetes adatok idegenkezűségre utaltak, a soron kívüli boncolás pedig megerősítette, hogy bántalmazásba halt bele a férfi.

Kihallgatták a zárkatársakat

Az életvédelmi nyomozók még aznap gyanúsítottként hallgatták ki az elhunyt két zárkatársát, egy 27 és egy 39 éves férfit.

A fogdán halt meg

Amint arról a Kévillogo.hu is beszámolt, a ceglédi rendőrség fogdáján kioltotta saját életét 2021 nyarán egy 26 éves férfi. Krisztián, a 72 órás fogdából szabadult volna, de azt már nem várta meg. Kötelet sodort lepedőjéből és felakasztotta magát.  

A mentők sem tudták megmenteni az életét

A hivatalos vizsgálat szerint őrszemélyzet nem követett el mulasztást. A szabályzatnak megfelelő időközönként benéztek az egyszemélyes zárkában fogva tartott férfihoz, és amikor észlelték a bajt, azonnal megkezdték az újraélesztést és a mentőket is értesítették. Hiába érkezett hamar a segítség, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Édesapja elzavarta otthonról

„Krisztián, vagy ahogy mi becéztük, Lütyő jóravaló gyerek volt, de elkövetett néhány hibát az életben. Olykor nyugtatókat szedett vagy drogozott, alig dolgozott, pedig elintéztem neki, hogy térköveket rakhasson az építkezés mellett, ahol most biztonsági őr vagyok. Az édesapja nem bírta nézni a dologtalanságát, ezért három hónappal ezelőtt elzavarta otthonról” – mondta a tragédia után a gyászoló édesanya.

Magát okolja az édesanyja

Ezután Krisztiánt egyik bátyja fogadta be. Az édesanyja magát okolja azért, amiért a 26 éves fiúnak ilyen tragikus körülmények közt ért véget az élete.  

Feltörte a család autóját

Anyja jelentette fel Krisztián azért került fogdába, mert feltörte a család autóját, édesanyja pedig feljelentette. A rendőrök elfogták a férfit, majd kiderült, több feljelentés is érkezett ellene. A tragédia után Melinda magát is okolta azért, amiért Krisztián véget vetett életének.

Kiemelt kép: illusztráció