Bumm és bumm és bumm! A mozdonyvezető oldalra pillantott és már pókhálósra is tört a vezetőfülke ablaka. Egy 26 éves férfi háromszor dobálta meg a vonatot mérgében, mert összeveszett a barátnőjével. 1995 nyarán egy hatéves kisfiú azért halt meg a vonaton Budaörs és Kelenföld között, mert valaki fejbe dobta kővel, miközben kifelé nézelődött az ablakon.

A vonaton vezette le a dühét

Furcsa módját választotta dühének levezetésére egy 26 éves férfi Kőbányán. Összeveszett a barátnőjével, aztán kiment a vasútállomásra, fogott egy követ és addig dobálta az érkező szerelvényt, amíg annak ki nem tört az ablaka. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szóltak a rendőröknek

Információink szerint a 10. kerületi rendőrkapitányságra augusztus 9-én délelőtt érkezett bejelentés, ami szerint egy férfi megdobta az egyik menetrend szerint közlekedő vonat ablakát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megérkeztek az állomásra a kékvillogósok

A kiérkező rendőröknek a vonatvezető elmondta, hogy a Budapest, Kőbánya Felső vasútállomásnál a Sülysáp felé haladó vonatot vezette, mikor az állomásra érkezve lassított.

Betört ablak

A mozdonyvezető azt is elmondta, látta, hogy a vezetőfülke jobb oldali ablakát egy férfi megdobta egy kővel, ami attól pókhálószerűen betört. Az ismeretlen ezután újra felvette a követ és még három alkalommal az ablakot célozta meg azzal, majd elfutott.

Gyorsan elfogták a tettest

A dobálót személyleírása és ruházata alapján a kőbányai rendőrök azonosították, és három órán belül, gyorsan elfogták.

Összeveszett a barátnőjével

A 26 éves M. Mátyást a közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanújával kihallgattak. Elmondta, hogy előző nap összeveszett barátnőjével, és idegességében dobálta meg a vonatot. Az eset során nem sérült meg senki. 

Megdobálták az intercityt

2019-ben kővel dobálták meg a Hajdú Intercityt. A rendőrség fotóján látszik, mekkora lyukat ütött a szerelvény ablakán a terméskő. Szerencsére nem sérült meg senki, de nagyon nagy baj lehetett volna.

Így nézett ki a Hajdú Intercity ablaka

Forrás: Rendőrség

Meghalt egy kisfiú

Ugyanezen a vonalon 2011 februárjával zúzott kővel dobálták meg a Törökszentmiklós-Örményes közötti vasúti nyílt pályán közlekedő személyvonatot, akkor nem történt tragédia, de 1995 nyarán meghalt egy 6 éves kisfiú, amikor Kelenföld és Budaörs között kővel dobálták meg a vonatot, és a kifelé nézelődő gyermeket fejbe találták. A rendőrök a nyomozást hét hónappal később lezárták, eredménytelenül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció