Szörnyű érzés, amikor a nyaralótulajdonosok tavasszal megérkeznek a víkendházukba, amelybe betörtek vagy még rosszabb esetben be is költöztek. A rendőrség teljes mértékben átérzi, ez mit is jelent a tulajdonosoknak, ezért a budapesti, 3. kerületi rendőrök a Készenléti Rendőrség lovas alosztályának segítségével ellenőrzést végzett a Békásmegyer-Ófalu feletti Ezüsthegyen.

Átfésülték a környéket

Az utóbbi hónapokban tucatnyi kisebb súlyú bűncselekményt jelentettek be a rendőrségen. Ezek között voltak betörések, lopások vagy illegális szemétlerakás is, ezért a rendőrség elhatározta, hogy a biztonság érdekében ellenőrzést végeztek a 3. kerületi Ezüsthegyen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt akcióztak a rendőrök

Rendszeresen ellenőriznek

A kisebb súlyú bűncselekmények miatt Szikszó Sándor alezredes, rendőrkapitány és helyettese, Obbágy Gábor alezredes, bűnügyi osztályvezető úgy döntött, hogy rendszeresen akciót tartanak az üdülőövezetben, az ófalui térségben. Abban mindketten egyetértenek, hogy a bűncselekmények ugyan kisebb súlyúak, de az ott lakók biztonságérzete ennél sokkal fontosabb.

Betörések miatt intézkedtek

“Nem titok, több betörés történt a környéken” – mondta Szikszó Sándor, aki szerint gyakori, hogy egy-egy háztulajdonos ősz végén jár kint utoljára, és csak fél évvel később tér vissza a nyaralójába, és ekkor döbben csak rá, hogy valaki közben betört az ingatlanba.

Segítséget kértek

“A mostani akcióban azt kértük, hogy az önkormányzat illetékesei is legyenek jelen. Az ő segítségükkel tudjuk eldönteni ugyanis, hogy valóban jogszerűen tartózkodik-e valaki egy ingatlanban. Esetleg valótlanul állítja, hogy ő a bérlő vagy épp jogszerűen használja azt” – magyarázta az alezredes.

Bevetették a lovas rendőröket

“A terület adottságai olyanok, hogy autóval nagyon nehéz közlekedni. A Barackos utca környékéről beszélünk, ami egy hegyvidékes terület. Így merült fel a lovas egység igénybevétele” – folytatja Obbágy Gábor alezredes. Szerinte az is nagyon fontos, hogy a lakosság érezze a tőlük kapott figyelmet.

Lovas rendőrök is részt vettek az akcióban

Rendszeresen lesz ellenőrzés

Szikszó Sándor alezredes elhatározta, hogy a mostani ellenőrzéshez hasonlóan rendszeres lesz a rendőri jelenlét a hegyoldalban. Az év bármely időpontjában felbukkanhatnak ellenőrizni a rendőrök, a KR lovas rendőreinek bevonásával. 

Ezt szeretné az alezredes

Szikszó Sándor célja a fokozott és rendszeres ellenőrzéssel, hogy azok az emberek is érzékeljék a jelenlétüket, akik vígan élik az életüket az Ezüsthegyen, és azok is, akik bűncselekményeket követnek el a környéken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Ellenőrzés az Ezüsthegyen – Forrás: Police.hu