Nem csak a kidőlő fák vagy az erős szél adott sok munkát a tűzoltóknak, de autókhoz is kellett vonulniuk műszaki mentés végett. Egy embert ki kellett szabadítaniuk, aki életveszélyes állapotban került kórházba.

Egymást érték a balesetek

Rengeteg baleset történt az elmúlt 24 órában a viharos idő és az eső miatt – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának szombat esti adásában. Székkutasnál két gyerek sérült meg, Páhinál pedig egy kétéves kislányt vittek kórházba, miután a család autója kisteherautóval ütközött. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Frontális karambol Hódmezővásárhelynél

Szinte minden eleme összetört annak az autónak, amelyik Hódmezővásárhelynél frontálisan karambolozott egy kisbusszal, a szakadó esőben. Az autó sodródott át a szembesávba, ezután csapódtak egymásnak. A tűzoltókat is riasztották az esethez.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kutya is megsérült

„Tűzoltó kollégáim a személyautóból – amelyik az árokba borult az ütközés következtében – egy súlyos, életveszélyes sérültet csak feszítővágó segítségével tudtak kiemelni. Egyébként ebben az autóban ketten utaztak. Valamint találtunk egy kutyát is, amelyik megsérült a balesetben. Értesítettük a gyepmesteri szolgálatot, akik elszállították a helyszínről” – ismertette a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője., Molnár Krisztina

Hatalmas volt az ütközés ereje

A becsapódás olyan erejű volt, hogy az autó felborult, majd métereket csúszott, végül az árokban állt meg. Mindkét utasát elvitték a mentők. Egyikőjük életveszélyes koponyasérülést szenvedett a balesetben. „Már a helyszínen életmentő beavatkozásokra volt szükség, míg a másik sérült is súlyos koponya-, illetve alsó végtagi sérüléseket szenvedett” – ismertette az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa.

Egy kislány ugyancsak kórházba került

Hangai József hozzátette, a helyszíni életmentő beavatkozásokat, állapotstabilizálást követően mind a kettő sérültet a traumatológiai centrumba szállították. A Bács-Kiskun vármegyei Páhiban egy kisteherautó és egy kocsi karambolozott. Az autó sofőrje súlyosan megsérült, ő nyílt töréseket szenvedett. A vele utazó kétéves kislányt is kórházba vitték.

Gyerekek is megsérültek

Az autó valószínűleg az esőben csúszott meg és vált irányíthatatlanná. Csongrád-Csanád vármegyében, a 47-es úton Székkutasnál is szakadt az eső és viharos szél fújt, amikor egy ezüstszínű autó az árokba csapódott. A sofőr valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett. Két gyereket is elláttak a mentők.

Könyebben sérültek

„Bajtársaim egy felnőttet és kettő gyermeket vizsgáltak meg. A felnőtt és az egyik gyermek könnyebb fejsérülést szenvedett a balesetben, míg a másik gyermek az elsődleges vizsgálatok alapján nem sérült” – ismertette Hangai József.

Nem adott elsőbbséget a busznak

A főváros 20. kerületében pedig a 123-as busz karambolozott, amikor egy autó nem adta meg neki az elsőbbséget. „Két sérültet kellett kórházba szállítani, egy nő a fejét, egy férfi pedig a vállait fájlalta, mindkettőjüket traumatológiai osztályra szállítottuk” – nyilatkozta az OMSZ kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál.

HÉV-vel is karamboloztak

Mint korábban beszámoltunk róla, a soroksári HÉV pedig egy kisteherautóval karambolozott egy átjáróban, a szerelvény métereket tolta maga előtt a furgont, amit később lelökött a sínről. Itt nem sérült meg senki. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt kép: BudaPestkörnyeke.hu/GK)