Tűz ütött ki egy családi házban, Budakeszin, a Batthyány utcában keddre virradóra. A fővárosi hivatásos és a budakeszi önkéntes tűzoltók érkeztek ki a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat. Az egységek egy embert kimentettek az épületből.

Kigyulladt a családi ház

Tűz ütött ki egy családi házban, Budakeszin, a Batthyány utcában keddre virradóra. Mintegy nyolcvan százalékban égett az épület tetőszerkezete. A fővárosi hivatásos és a budakeszi önkéntes tűzoltók érkeztek ki a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat. Az egységek egy embert kimentettek az épületből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megbontották a ház tetejét

Hajnali 5 óra 10 perckor érkezett az újabb hír: a fővárosi hivatásos tűzoltók a budakeszi önkéntes tűzoltókkal közösen megbontották a csaknem kétszáz négyzetméteres ház tetejét, majd elfojtották a lángokat– közölte a Katasztrófavédelem.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tűz Budakeszin

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szomorú tűzeset rázta meg a budakeszieket 2022 tavaszán. Egy lakókocsiban keletkezett a tűz és az terjedt át a mellette lévő ingatlanokra, köztük egy panzióra is, amelyek közül több épület lakhatatlanná vált.  

Órákig küzdöttek a lángokkal

A tűz miatt több gázpalack is felrobbant az épületekben. A sűrű füstöt Buda környéke több pontjáról is lehetett látni. A tűzoltók órákon keresztül küzdöttek a lángokkal, míg sikerült megfékezniük a tüzet. Körülbelül 20-30 ember került utcára. Őket az önkormányzat szállásolta el.

 Megszólalt a polgármester

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere az eset után közösségi oldalán azt írta, hogy valószínűleg gyújtogatás történt a Rózsa utcai panzió épületénél. „Segítünk a tűzeset károsultjainak, minden lehetséges módon támogatni fogjuk az érintett lakosokat”.

Egy férfit előállítottak

A helyszínen egy férfit előállítottak a rendőrök, szemtanúk szerint őt bilincsben vitték el a rendőrök. Valószínűleg ő lehet a feltételezett gyújtogató.

Összefogtak a budakesziek

A károsultak között van az egyik helyi oktatási intézmény tisztaságáért felelős munkatársa. A kétgyermekes Rózsa tegnap mindenét elvesztette. A szörnyű tűzesetben az általuk lakott ingatlan porrá égett.

Mindenük odaveszett

A lakásban volt mindenük: ruháik, személyes használati tárgyaik, irataik. 11 és 14 éves gyermekeit mezítláb, rövidnadrágban menekítették ki az égő házból. Szerencsére nem történt bajuk. Azonban fedél és ruha nélkül maradtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció