Akár szörnyű tragédiával is végződhetett volna a vasárnap esti dráma Pécsett, ahol robbantással fenyegette meg a szomszédjait egy ötvenes éveiben járó nő. A gázszolgáltató munkatársai a házban elzárták a gázt, ezzel megakadályozva azt, hogy robbanás következzen be, a TEK-esek pedig végül sikeresen ártalmatlanították a zavart állapotú lakót.

Dráma a panelban

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy vasárnap 17 óra 30 perc körül bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy Pécsett, a József Attila út egyik lakóházában egy nő a lakás felrobbantásával fenyegetőzik. A gázszolgáltató munkatársai a házban elzárták a gázt, ezzel megakadályozva azt, hogy robbanás következzen be. A házat kiürítették a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Drámai volt a helyzet

Az utcában teljes volt a készültség, a szakemberek lekapcsolták az épületet a villanyhálózatról is, a lakókat pedig kitelepítették. Egy busz is érkezett, hogy a lakókat melegben tudják tartani, amíg a válsághelyzet tart. A rendőrök mellett a katasztrófavédelem, illetve kommandósok is a helyszínre vonultak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eljárás indult

Mint kiderült: az egyik nyolcadik emeleti lakásban egyedül élő nő megnyitotta a gáztűzhely csapjait, és azzal fenyegetőzött, hogy végez magával, méghozzá úgy, hogy felrobbantja az otthonát.

A TEK is kivonult

Nagyjából este nyolc óra után a TEK is a helyszínre érkezett, mert nem sikerült a nő lelkére beszélni, és elérni, hogy hagyja el a lakását, így a többi lakó sem térhetett vissza órákon keresztül. Végül este tíz óra körül sikerült bejutniuk a lakásba, és ártalmatlanítaniuk a zavart nőt.

Eljárás indult

A fenyegető nőt végül intézkedés alá vonták, majd a mentő kórházba vitte. Ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indult eljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon. 

Egy panelházban történt

Pécs Aktuál információi egy 10 emeletes panelházban történt az eset, a 6-os út József Attila út és Tüzér utcai kereszteződés közelében. A történet már csak azért is hihetetlenül drámai, mert pár nappal ezelőtt helyezték végső nyugalomra azt a rendőrt, aki még szeptemberben vesztette életét az esztergomi robbantásban.

Megkeserítette az életüket

„Már régóta megkeseríti az életünket, felváltva zajong, ordibál, dörömböl, fenyegetőzik, ami miatt többször el is vitték a lakásából korábban, gyógyszeres kezelésre, de aztán mindig hazatérhetett és hamarosan minden kezdődött elölről” – mondta az egyik szomszéd a Metropolnak.

Nagyon őrjöngött

„Tavaly annyira eldurvult a helyzet, hogy a rendőröknek kellett elvinni. Vasárnap még a szokottnál is jobban őrjöngött” – tette hozzá egy másik lakó.

Korábban a szüleivel élt

A lakók hozzátették: a nő évek óta kiabálással, fenyegetőzéssel zavarja a többi lakót. Vasárnap a felső szomszéd észlelte, hogy gázszag van és értesítette a hatóságokat. A nő korábban a szüleivel élt a panelházban, ám néhány évvel ezelőtt árván maradt és akkor kezdődtek a bajok.

Gyógyszeres kezelés alatt áll

A házban élők úgy tudják: a nő pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt áll és valószínűleg akkor kezdődnek a rohamok, amikor nem tartja be az orvosi utasításokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a dráma helyszíne. Forrás: Google Maps