A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a december közepén történt ügyben.

December közepén halt meg a kicsi

A RTL Híradó értesülései szerint december 15-én meghalt egy nevelőszülők gondjaira bízott 10 hónapos gyermek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson, miután olyan forró vízben fürdették, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett. A gyermek kórházba került, de másnap belehalt a sérüléseibe.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A nevelő apa a gyanúsított

A rendőrség arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy a haláleset miatt a nevelőapát hallgatták ki gyanúsítottként. Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Miskolci, hatgyermekes családból származik a baba

Egy mélyszegénységben élő, miskolci hatgyermekes családra december végén rászakadt a háztető, az ő gyerekük volt a 10 hónapos, tragikus körülmények között meghalt csecsemő.

A képviselő segített a családon

A család végül Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő segítségével kapott szükséglakást. Erdei a Facebookon azt írta, felhívást tett közzé, hogy megsegítsék a családot, és állítása szerint nagyon sok felajánlást kaptak.

Sokan segítettek a családnak

„A rosszindulatú, rasszista, kényszeres, okoskodó, végtelenül gonosz hozzászólások ellenére mégis örömteli, hogy vannak még jólelkű emberek” – írta a képviselő.

Elvették a gyereket a családtól, ezután történt a tragédia

Erdei az rtl.hu-nak elmondta, hogy a családból kiemelt 10 hónapos gyermek a család rokonaihoz került, a tragédia pedig már a gyermek nevelőszüleinél történt, Ináncson. 

Lakathatatlan az ingatlan, ahol laktak

A képviselő arról tájékoztatott, hogy szakemberekkel tekintették meg a miskolci ingatlant, akik megállapították, hogy azt le kell bontani. A tető nélküli házban jelenleg az elhunyt kisgyermek nagyapja él.

Megfojtotta gyermekét

Amint arról korábban beszámoltunk, megölte 2 hónapos gyermekét egy 28 éves nő Komlón még tavaly. Az édesanya a fürdőkádban végzett gyermekével, a tragédiát a nagyszülők fedezték fel, miután látogatóba mentek unokájukhoz. 

A nagyszülők is segítettek a nevelésben

A nő férjével közös, komlói otthonukban nevelte a gyermeket, akinek ellátásában a közelben lakó szülők is rendszeresen segítettek. A gyermek fejlődését a gyermekorvos és a védőnő rendben levőnek találta. A bűntény a nyomozás eredménye alapján 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. Az asszonyt 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció