Szombat éjjel menetrend szerint közlekedő busz és Ford Kuga ütközött Budapesten, a népligeti felüljáró alatt, az Üllői út és a Könyves Kálmán körút jelzőlámpás csomópontjában. A személygépkocsi lengyel sofőrje a történtek után lelépett a helyszínről, a rendőrök lefoglalták az autót.

Rossz helyen akart balra kanyarodni

A lengyel rendszámú Ford a Könyves Kálmán körúton a Rákóczi híd felé tartott, majd az autót vezető fiatalember az Üllői útra balra akart kanyarodni. Ám valamilyen rejtélyes okból ezt nem a felüljáró előtt, a balra kanyarodó sávban akarta kivitelezni, ehelyett behajtott a felüljáró alá, megkerülte a tartóoszlopot és mögötte, a forgalommal szembe próbált kanyarodni. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elindult a csuklós busz

Szemből nem is érkezett senki, ám az Üllői út befelé vezető oldalán közben zöldre váltott a jelzőlámpa és erre elindult az addig ott várakozó 100E busz. A buszvezető járművével rákanyarodott a Könyves Kálmán körútra, ekkor jobbkéz felől hirtelen előbukkant a Ford, amely keresztbe hajtott (volna) a csuklósbusz előtt…

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Ford oldalába hajtott

A busz sofőrje nem akart nagyot fékezni a fedélzeten tartózkodó, jelentős mennyiségű utas miatt, de igazából ideje sem lett volna erre, így a busszal a Ford bal oldalába hajtott. Szerencsére az utasok közül senki sem sérült meg, mint ahogy a sofőr sem.

Lelépett a sofőr

A Ford vezetője a jobb első ajtón keresztül tudta elhagyni autóját, majd angolul próbált kommunikálni, folyamatosan a telefon szót emlegette. Amíg a buszvezető az utasai állapotáról érdeklődött, kinyitotta a Kuga jobb hátsó ajtaját, kivett valamit a hátsó ülésről, majd, mint aki jól végezte dolgát, elhagyta a helyszínt, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, történt-e személyi sérülés. Vagyis nála a segítségnyújtás elmulasztásának esete forog fenn.

Lefoglalták az autót

Emiatt a bűnügyi technikusok is a helyszínre vonultak, rögzítették a nyomokat, lezárták az autót, amelyet a rendőrség le is foglalt. Mivel éjszaka nem jár az 1-es villamos, a síneken parkoló, összetört Ford a tömegközlekedést nem zavarta.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Centiken múlt az újabb baleset

A nyomrögzítés alatt több, balesetveszélyes helyzet is kialakult, például csak centiken múlt, hogy egy Nagyvárad tér felől érkező éjszakai busz nem ütközött össze egy autóval a kereszteződésben. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK