Igazi piócaként viselkedett az elkövető: kosztot, kvártélyt, valamint a napi betevő alkoholt is segítőjétől várta. Mindezért cserébe hosszú ideig rettegésben tartotta, s fizikailag is bántalmazta.

Egy segítségnyújtásból indult minden

Az eset előzményei még 2021 tavaszára nyúlnak vissza. Ekkor a gyanúsított összeismerkedett Kaposváron egy asszonnyal, aki rövidebb időre befogadta őt lakásába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Agresszíven lépett fel

Az illetőnek ekkor semmiféle munkája, jövedelme nem volt. Eltartását a nőtől várta el, amely miatt gyakran összevesztek egymással. Ezen veszekedések alkalmával a vádlott napi szinten életveszélyesen megfenyegette jótevőjét, s nem riadt vissza az erőszaktól sem.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kölcsönöket kért

Szavainak nyomatékosítása érdekében többször megrángatta és pofon ütötte áldozatát. Mindezt azért tette, hogy ő alkoholhoz és élelmiszerhez jusson. A nőt teljesen megfélemlítette, ezért ismerőseitől különböző pénzösszegeket volt kénytelen kölcsön kérni.

Ezeket vásárolt belőle

Így szeretett volna ugyanis eleget tenni a férfi elvárásainak. Emellett az egyik banktól százezer forintos kölcsönt is felvett. Ennek tekintélyes hányadából – egészen pontosan hetvenezer forint értékben – szeszes italokat vásárolt a férfinek, másik részéből élelmiszereket vásárolt.

Sokáig bírt

Két évig tűrt, ám olyannyira tarthatatlanná vált számára a helyzet, hogy 2023 januárjában a rendőrség segítségét kérte, mert már nem bírta elviselni a férfi terrorizálását. A férfit villámgyorsan őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta.

Rács mögé küldenék a férfit

A vádirat nemrégiben készült el, amelyet már benyújtottak a Kaposvári Járásbíróságra. Ebben a férfivel szemben letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást indítványoznak – derül ki a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából.

Nyolc évet is hűsölhet

A harmincas évei elején járó férfit súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolással vádolja az ügyészség. Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, akkor akár nyolc évet is a rácsok mögött tölthet. A közleményben nem térnek ki arra, mennyit kérnek rá, amennyiben az előkészítő ülésen mindent beismer.

Egy céget is megfenyegettek

Múlt héten egyébként ugyancsak egy zsaroló került rendőrkézre – igaz, ő Veszprém vármegyében. Itt egy állampolgári feljelentésre indult nyomozás, mivel egy ismeretlen tettes megfenyegetett egy ajkai vállalkozás tulajdonosát.

Előállítás lett a vége

A tettes több millió forint átadását követelte, különben a cég ellehetetlenítését helyezte kilátásba. Három hónappal később a nyomozók kiderítették, ki volt a fenyegető, akit június 28-án lakásában elfogtak.

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)