Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mi vezetett a tragédiához, azonban erősen élhetünk a gyanúval, miszerint egy gyorsulási verseny okozta a fiatal értelmetlen és szörnyű halálát.

Brutális volt a becsapódás ereje

Olyan nagy erővel gázolta el az Árpád hídon balesetező autós a járdán tekerő biciklist, hogy leszakadtak a férfi végtagjai – írja a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezek voltak a tervei

A lap szerint I. Benjámin kedves és mosolygós volt, most több tucat barátja, ismerőse gyászolja a fiatalt. „Nagyon rendes, jólelkű srác volt, tele tervekkel és álmokkal. Külföldön szeretett volna munkát vállalni, családot szeretett volna alapítani” – magyarázta egyik ismerőse.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Testvéreit is nagyon szerette

De ezt ő nem élheti meg amiatt az autós miatt. Egyszerűen megszakad a szívünk – tette hozzá. Kitért arra is, hogy a fiatal férfit mindenki nagyon szerette, remek kapcsolata volt a családjával, két lánytestvérével, akiket nagyon szeretett.

Súlyos büntetésben reménykednek

Ismerősei abban reménykednek, hogy a vétkes sofőrt megbüntetik. „Nem hozza vissza őt, de legalább az a sofőr kapjon olyan súlyos büntetést, amilyet csak kiszabhatnak ezért a tettért. Elvett egy csodás testvért, egy jó barátot, egy jövendőbeli férjet és egy fantasztikus gyereket egy családtól” – fogalmazott egyik barátja.

Árulkodó rendszám

Noha egyelőre még nem tudni bizonyosan, de az eddigi információk szerint a két autó versenyezett egymással az Árpád hídon, amikor a baleset bekövetkezett. Erre utal az egyik autó speciális rendszáma: Race-001. Ráadásul a sofőr is erről volt ismert bizonyos körökben.

Direkt versenyzésre készítették

A lap információi szerint a 33 éves B. D monogramú férfi valóban versnyzett a kocsival különféle gyorsulási futamokon a tavalyi évben még pontozási listán is előkelő helyet szerzett. Kocsiját pedig kimondottan ilyen futamokra tuningolták.

A rendőrség vizsgálódik

Az illegális versenyekre egy erre specializált szervízben alakítgatták az autót. Azonban nem tudni pontosan, hogy mi vezetett a végzetes eseményekhez – mint ahogy az sem, alkalmas volt-e a kocsi egyáltalán a közúti közlekedésre. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Védenie kellett volna

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az RTL híradójának egy szakértő azt mondta, abban a sebességtartományban, ami a hídon engedélyezett, 70 kilométeres sebességgel lehet a hídon haladni, ebben a sebességtartományban ez a szalagkorlát biztosan megvédi a járdán haladókat

Kis deformálódás, de semmi több

Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő kifejtette, amennyiben a megengedett sebességgel halad az autó, akkor ha úgy nekiütközik valami a szalagkorlátnak, az deformálódik valamennyit. Szerinte a kocsi, ami átszakította a korlátokat, jóval gyorsabban, 100/h fölötti sebességgel mehetett.

Ezért gondolja, hogy nem a megengedett sebességgel mentek

Erre utal számára, hogy a kocsik 150 métert sodródtak a becsapódás után. Bizonyosan 130-150-es nagyságrendű sebesség az, ami mellett ezt a deformációt, és főleg ezt a nagyon hosszú elmozdulást értelmezni lehet szakértőként – fűzte hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk: BudaPestkörnyeke.hu/GK)