Roppantul felidegesítette, amiért meg kellett állnia miatta az autójával. Amúgy tagadja, hogy szándékossága vezetett az állat halálához.

Innen indult minden

Az eset tavaly egy októberi délutánon történt Hatvan külvárosában, ahol éppen egy nő tartott hazafelé autójával. Ekkor tűnt fel neki, hogy előtte az úton egy sántikáló macska megy át. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyors fékezés, majd szóváltás

Erre erőteljesen fékezni kezdett, s még így idejében meg tudott állni az árokpartról előbukkanó kisállat előtt. Mindezt látta a macska gazdája, egy asszony, aki a túloldali járdán volt éppen. Ekkor összeszólalkoztak, majd az állattulajdonos megkérte a vezetőt, hogy ne induljon tovább addig, amíg a macska át nem ér hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Esélye sem volt a túlélésre

A sofőrt azonban mindez nem kimondottabban érdekelte, sőt: elhatározta, hogy meggyilkolja az állatot. Obszcén szavak kíséretében gázra lépett, és szándékosan áthajtott a bicegő állaton, majd szó nélkül elhagyta a helyszínt. A macska az úton azonnal elpusztult.

Állítja, véletlen volt

A hatályos jogszabályok szerint akár két év szabadságvesztéssel is lehet büntetni azt az elkövetőt, akit bűnösnek mondanak ki állatkínzás bűncselekményében. A helyi járási ügyészség éppen ezért felfüggesztett szabadságvesztést kért a nőre, aki tagadja, hogy mindez szándékosan történt volna.

Eltiltanák az állattartástól is

Azonban ha bűnösnek mondják ki, akkor még nem ért véget a jogi procedúra. A vádhatóság közjogi ága vizsgálja azt, hogy szükséges-e az asszonyt eltiltani mindenféle állattartástól – derül ki a Heves Vármegyei Főügyészség szerdán közzétett tájékoztatásából.

Kegyetlenségek egy kutyával

Szintén nemrégiben emeltek vádat egy olyan esetben, amely egy meg nem nevezett, Baranya vármegyei községben történt. Itt egy húsz éves férfi a telkén tartott egy kutyát, akiről idén február 15. és március 4. között egyáltalán nem gondoskodott.

Ehetetlen táplálékot kapott

Szegény állatnak csak azért értek véget szenvedései, mert gazdája fogott egy deszkát, majd egy jól irányzott ütéssel meggyilkolta az ebet. A kórosan sovány állat halála előtt nagy mennyiségű szemes takarmányt fogyasztott. Ez a számára emészthetetlen táplálék.

Hamarosan bíróság elé állhat

Így akkor is véget ért volna rövid időn belül az élete, ha a férfi nem veszi el tőle. A több hétig tartó éheztetéssel a kutyának különös szenvedést okozott a szadista gazda. A Komlói Járásbíróság dönt az állatkínzó sorsáról.

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)