Jogerősen egy év és nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság azt a rendőrt, aki bántalmazta és fenyegette élettársát – tájékoztatta a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kedden az MTI-t.

Még tavaly áprilisban történt az eset

A rendőr ellen könnyű testi sértés, személyi szabadság megsértése és kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. Az ügyről korábban azt közölték, hogy a törzsőrmester tavaly áprilisban szabolcsi lakóhelyén összeveszett élettársával, akit bántalmazott: a haját húzta és erősen megragadta a nyakát.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fojtogatta, arcon ütötte, a hátára taposott

A férfi 2019 szeptemberében is megverte élettársát, ez alkalommal – szintén féltékenységből – ittasan kezdett vele veszekedni, fojtogatta, arcán megütötte, a hátára taposott, kitépte füléből a fülbevalóját és nem engedte ki a családi házból.

FRISS! Megszólalt a tárgyalás után a VV Fanni-ügy vádlottja: “Fanni élt a kezemben, egy ilyen nyöszörgős hangot adott..”

Agresszívvá vált a férfi

2020 áprilisában a felek megbeszélték, hogy elválnak az útjaik. A fennálló tartozásaik rendezése miatt azonban vita bontakozott ki köztük, a vádlott agresszívvá vált, a konyhában törni-zúzni kezdett, veréssel fenyegette élettársát.

A nő kimenekült az udvarra

A nő kimenekült az udvarra, a vádlott utánament és berángatta a házba, ott alkarjával megszorította a nyakát, majd derékon rúgta. Az elkövető a bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a sértett a fürdőszobába menekült és értesítette a rendőrséget.

Azzal fenyegetőzött, hogy vérfürdőt rendez

A sértett később tanúvallomásában elmondta, hogy élettársa már korábban is többször bántalmazta, majd rá akarta venni, hogy vonja vissza a feljelentését. Ennek érdekében többször felhívta telefonon a sértettet, és szülei jelenlétében azzal fenyegette meg, hogy “vérfürdőt rendez”, ha az ellene indult büntetőeljárás miatt megszüntetik a szolgálati jogviszonyát.

Ezt kérte az élettársától

A vádlott azt is felajánlotta az élettársának, hogy ha a feljelentés visszavonása után hamis vád bűncselekménye miatt pénzbüntetésre ítélnék, azt majd ő kifizeti – közölték.

Ne hagyd ki! Tragédia: kiderült, valószínűleg kutyasétáltatás közben végezhettek a Németországban dolgozó magyar bejárónővel – Ezt mondják az ismerősök

Beismerte tettét

A Nyírbátori Járásbíróságon kedden tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerést elfogadta, és a vádlottat – az ügyész indítványával egyezően – egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, katonai büntetésként pedig lefokozta, amivel a férfi elveszítette munkáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels