A viharos szél miatt akadozik a vonatközlekedés a székesfehérvári vonalon, ahol az egyik állomás peronteteje szakadt le. Hétfőre riasztást adtak ki, a katasztrófavédők szerint az erős szél veszélyes lehet a közlekedésre, az emberre és az állatokra is.

Megrongálódott perontető

Martonvásár és Kápolnásnyék között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert az erős szélben megrongálódott egy perontető.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rálóg a sínekre

A székesfehérvári vonalon emiatt 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A közösségi oldalon az egyik utas azt írja, a leszakadt perontető rálóg a sínekre, emiatt van fennakadás a vonatközlekedésbe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Forgalmi változás

A helyreállításig Baracskán és Pettenden a szokásostól eltérően mindkét irányban az 1. vágányon állnak meg a vonatok. A Tapolcáról 7:34-kor a Déli pályaudvarra elindult sebesvonat (9707) csak Székesfehérvárig közlekedik. Utasai az onnan 10:12-kor továbbinduló Göcsej InterCityvel (IC 957) utazhatnak a Déli pályaudvarig.

Változik az IC közlekedéses is

A Déli pályaudvarról 13:05-kor Tapolcára induló sebesvonat (9794) csak Székesfehérvártól közlekedik. Utasai a Göcsej InterCityvel (IC 964) utazhatnak Székesfehérvárig, mely ezért 5 perccel később, 13:05-kor indul a Déli pályaudvarról.

Kiadták a riasztást

A viharos szél miatt a HungaroMet veszélyjelzést (riasztást, figyelmeztetést) adott ki. Az ország nagy részén kell 70 km/órát meghaladó széllökésekre számítani.

Veszélyes lehet a szél

Az időjárási figyelmeztetést érdemes komolyan venni, a katasztrófavédelem szerint a  70 km/órásnál erősebb szélvihar emberre, állatra veszélyes viharkárokat okozhat: tetőket, vezetékeket szakíthat le, könnyű épületeket dönthet össze, közlekedési akadályokat okozhat, fákat törhet ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hétfői előrejelzés

Hétfőn délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Délelőtt a középső országrészben és északkeleten még előfordulhat eső, zápor, később csapadék már nem valószínű. Az ország délnyugati harmadán jobbára mérsékelt marad a légmozgás, másutt azonban erős, viharos lesz az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet délután 10-19, késő este 3-10 fok között alakul. A viharos szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. 

Kiemelt kép: leszakadt perontető Baracskán – Forrás: Facebook