Ahogy azt elsőként megírtuk erőszakos támadás történt a gödöllői HÉV-en. Egy 20 éves lányt molesztált három ukrán vendégmunkás. Ordenáré módon beszéltek vele, tapogatták, majd megfenyegették. A lány hívta az apját, aki az állomáson csapott le a szemétládákra. A lányát védelmező apa börtönbe került a HÉV-en erőszakoskodók pedig szabadlábon vannak, őket nem vitték el a rendőrök.

Zaklatás a HÉV megállóban

Egy ukrán származású férfi zaklatott egy 20 éves fiatal lányt vasárnap délután a kerepesi HÉV-en. A lány, Barbara az Örs vezér téren szállt fel a HÉV-re. Rákosfalván pedig három, erősen ittas ukrán férfi ült le mellé, akik felváltva beszéltek magyarul és ukránul. Aztán az egyik férfi elkezdte fogdosni a lábát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Trágárul beszélt vele

Barbara rászólt, hogy hagyja abba, mert rendőrt hív. Erre a férfi elkezdett vele csúnyán beszélni “Cigány fa..szópó k.. meg basz..lak kurv.. ilyesmi trágár szavakkal illetett egész úton. Elsírtam magam tehetetlenek éreztem magam .. és azt mondta, sírj te kis k..va meg ilyesmi ..hozzá teszem, támadt, meg akart ütni többször is. Azt kell rólam tudni, hogy egy 150 cm , 40kg-os 21 éves lány vagyok . 3 középkorú férfi ellen nem tudtam volna mit tenni, egyel szemben sem”” – írta a közösségi oldalon a lány.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tovább szidta a lányt

Barbara nagyon megijedt, és azonnal felhívta a szüleit. Amikor Zsófialigethez értek, a lány felállt, erre a férfi azt mondta neki, „ne szálj le cigány ku..va stb ha le szállsz meg ba..lak. „Leszálltam édesapám ott ált a HÉV-megállónál meglátott és azt kérdezte kislányom melyik volt az? – mesélte Barbara.

Megvágta az apa

Megmutattam apámnak a szemétládát, erre apukám azt mondta neki, hogy mered molesztálni a lányom és a férfi meglökte megütötte, aztán sajnos igen édesapám megvágta, anyám mindennek ellenére segítséget nyújtott azonnal mentőt és rendőrt hívott” – írta Barabara.

Nem segít a MÁV

Barbara azt is elmondta, nagyin nem szeretné, hogy az apukája börtönbe kerülne azért, mert őt védte. Gyuricza László, kerepes polgármestere többször felvette a harcot a HÉV-en erőszakoskodókkal, vagy az állomásokon undorító módon viselkedő férfiakkal, de hiába. Akkora a baj a H8 és H9-es vagyis a gödöllői és a csömöri HÉV-en, hogy hiába a sok polgárőr, nem bírnak az erőszakoskodókkal, a HÉV-et üzemeltető MÁV pedig nem akar segíteni. Eszük ágában sincs kamerákat szerelni a kocsikba.

Az önbíráskodás bűncselekmény

A kerepesi polgármester így írt a legutóbbi eset után közösségi oldalán: “Szinte nincs olyan HÉV-en utazó aki ne tapasztalt volna megbotránkoztató, erőszakos viselkedést és sajnos egyre jobban gyarapszik azoknak a tábora akiknek el kell viselniük a zaklatásokat, támadásokat! Mit tehet egy apa akinek a lányát zaklatják, molesztálják, esetleg „pergetik rá a mézet”? Mit tehet egy utas, ha azt tapasztalja, hogy a HÉV-en sokszor nem utazhat biztonságban? Mit tehet egy polgármester, ha a sok panaszos megkeresést ugyan megpróbálja képviselni a MÁV-HÉV ZRT. vezetőségénél, de nem történik változás? Az önbíráskodás bűncselekmény! A rendőrség jelenleg kiemelten kezeli az ügyet és komoly nyomozás van folyamatban! Függetlenül a nyomozás eredményétől az utazók, apák és talán én mint polgármester is jogosan teszem fel a kérdést! Mi a megoldás, ha a MÁV-HÉV ZRT nem tudja, akarja biztosítani a nyugodt, biztonságos utazási körülményeket? 

Szabadlábon az erőszakoskodó, börtönben az apa

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ma elmondta: a lányát védelmező apát letartóztatták, előzetesben van, az erőszakoskodó pedig szabadlábon védekezhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció