Nemcsak a biztonságérzetünkon javítanak a biztonsági kamerák, hanem a tettesek előkerítésében is nagy segítséget tudnak nyújtani. Mint kiderült, egy zuglói biciklitolvajt a kamerafelvételek alapján gyanúsították meg, egy Hős utcai támadóról pedig egy villamoson lévő kamera készített felvételeket, a rendőrök ezek alapján keresik a kalauzra támadó elkövetőt.

Az egyik tettes biciklitolvaj volt

A rendőrség arról adott hírt, hogy Budapest 14. kerületében, Zuglóban elfogtak egy 41 éves budapesti férfit, aki sorozatban lopta el a kerékpárokat a főváros területén. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Rajtaütöttek Zuglóban

Felvételek készültek róla

A zuglói rendőrök március 22-én, délelőtt az egyik lopása után bukkantak rá a biciklitolvaj  S. János nyomára. Gyanúsítása során a róla készült kamerafelvételek alapján további három esetben is őt vélték felfedezni, miközben kerékpárokat lop.

Levágta a lakatot

A rendőrök szerint a feltételezett tolvaj a szerszámaival elvágta a biciklik biztonsági lakatját, majd elvitte a kerékpárokat, és eladta azokat.

Ezekkel az eszközökkel dolgozott

Fotó: Police.hu

14 biciklit lopott

A kerékpártolvajt március 25-én a 9. kerületben fogták el a zuglói rendőrök, akik négy lopással is meggyanúsították a férfit. Ám a férfi a kihallgatásán bevallotta, hogy nemcsak ezt a négy biciklit lopta el, hanem további tíz kerékpár ellopásáért is ő a felelős.

Őrizetbe vették

Ezt követően a nyomozók őrizetbe vették S. Jánost, illetve kezdeményezték a letartóztatását.

Egy támadót is keresnek

Szintén a kamerafelvételek alapján azonosíthatják be a rendőrök azt az elkövetőt, aki a 10. kerületi Hős utcánál, a villamoson rátámadt egy jegyellenőrre. A kőbányai rendőrök közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Megrúgta az ellenőrt

Információik szerint a bliccelő utas 2020. október 2-án, 9 óra körül a Hungária körút és Hős utca kereszteződésében közlekedő villamoson megrúgta a jegyellenőrt, mivel az felszólította a jegyének a bemutatására. Az ellenőr a rúgás miatt könnyebben sérült.

Felvétel készült róla

Fotó: Police.hu

Lakosság segítségét kérik

A kőbányai rendőrök kérik, hogy aki a képen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában hívható, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bizonyíték – Forrás: Police.hu