Egy hódmezővásárhelyi család ellen indítottak nyomozást a rendőrök, mivel a tettesek 2016 és 2019 között nőket futtattak, a szolgáltatásból befolyó pénzt pedig elköltötték saját magukra. Az öt kihasznált nő közül ráadásul az egyik kiskorú lány volt.

Rávették őket

A rendőrség információi szerint az emberkereskedelemből élő hódmezővásárhelyi elkövetők – a két férfi és az anyjuk – egy családként élnek, 2016 és 2019 között pedig nőket kényszerítettek tiltott tevékenységre. Ráadásul az öt áldozat közül az egyik kiskorú volt, és a nőket erőszakkal, fenyegetéssel vették rá arra, hogy különböző férfiaknak örömet nyújtsanak. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Hódmezővásárhelyi család használta ki a nőket

Milliókat kerestek

A bűnbanda jól megélt a nők futtatásából, főleg, hogy a nők tevékenysége után járó pénzt elrakták a tagok saját maguknak, a befolyt összeget pedig a saját megélhetésükre fordították. A nők kizsákmányolásából az évek során közel 20 millió forintot keresett a bűnös család.

Fegyverük is volt

Fotó: Police.hu

Online cserkészte be a nőket

Kiderült, a nőket általában a trió idősebb férfi tagja, K. A. kereste fel, és közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg a korábban prostituáltként dolgozott lányokkal, majd szerelmi viszonyt alakított ki velük.

Átverte őket

Rávette a lányokat, hogy pénzért árulják a testüket, és azzal verte át őket, hogyha bevállalják a munkát, akkor majd lesz elég pénzük, amiből házat és kocsit is tudnak venni. Ez persze csak vetítés volt, a lányok pénzét teljes egészében elvették, azt a család felélte.

Kínzás is volt

K. A. többször is megalázta és bántalmazta a kihasznált nőket, de olyan is előfordult, hogy a férfi éheztette őket vagy droggal ütötte ki őket. Hogy még véletlenül se tudjanak segítséget hívni, a telefonjaikat is elvette tőlük, így a lányok még a szeretteikkel sem tudták tartani a kapcsolatot.

Ez volt az anya és a másik férfi bűne

 F. K. a két férfi édesanyja, illetve a másik fiú, az elkövetéskor még fiatalkorú K. D. általában a szexuális hirdetéseket intézte, valamint a lányok fuvarozták.

Elfogták őket

Összehangolt akció keretében a rendőrök március 23-án, reggel rajtuk ütöttek, és a trió elfogását követően házkutatást tartottak a családtagok két hódmezővásárhelyi és egy sándorfalvai lakcímén. A vagyonvisszaszerzés érdekében hét millió forint értékben foglaltak le aranyékszert, használati cikkeket, készpénzt, illetve zárolt üzletrészeket.

Lekapcsolták a családot

Fotó: Police.hu

Emberkereskedelem miatt felelhetnek

Mindhárom családtagot emberkereskedelemmel és más bűncselekmények miatt gyanúsították meg a rendőrök. A triót bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A terhükre rótt emberkereskedelem bűntette öt évtől tíz, illetve öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu