Elképesztő jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik kedd este egy szegedi Sparba tértek be vásárolni. A zárás előtt ugyanis két férfi úgy összeveszett egymással, hogy az egyikük a balhé közben még egy fegyvert is előrántott.

Balhé a Sparban

Nem csoda, hogy a járvány miatti korlátozások miatt egyre nagyobb az emberekben a feszültség, ám azért arra senki sem számított, hogy ez a frusztráltság egyesekben akkora méreteket ölthet, hogy egy fegyvert visz magával a bevásárláshoz. Márpedig ez történt az egyik szegedi Sparban, ahol két férfi úgy összebalhézott a másfél méteres távolság betartásán, hogy összeverekedtek, egyikőjük pedig még egy fegyvert is előkapott – írja a Metropol.

Szegeden történt

Záróra előtt robbant ki a vita

Amint arról egy szemtanú is beszámolt a lapnak, a veszekedés az este 7 órás zárás előtt történt nem sokkal. Egy helybéli asszony azt mesélte, hogy a két férfi a sorban állt, amikor az egyikük hirtelen felcsattant, és vitatkozni kezdtek. „Először oda sem figyeltem, ilyenkor mindenki feszült, elhangzik itt is egy-két ingerült mondat, főleg este. De akkor már én is nagyot néztem, amikor lökdösődni kezdtek a kasszáknál” – mondta. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Rájuk szólt a biztonsági őr

A konfliktust látva az üzlet biztonsági őre odalépett a vitatkozó felekhez, de a két férfi a figyelmeztetés ellenére sem hagyta abba a civakodást. Sőt a veszekedés odáig fajult a két fél közt, hogy a férfiak dulakodni kezdtek a bolt kasszái és a kijárat közötti részen.

Ordítottak, verték egymást

Ezután kitolták egymást az ajtón, majd egymásba gabalyodva legurultak a kinti lépcsőn, miközben folyamatosan ordibáltak és verték egymást. Ekkor egy vevő és egy kasszás szaladt oda, de a hangzavar még nagyobb lett, mivel az egyiknél látták, hogy ott van a fegyver.

Kasszás vette el a fegyvert

Szemtanúk elmondása szerint a civakodást leállító vásárló és a kasszás csavarta ki a feldúlt férfi kezéből a pisztolyt, majd a fegyver a kasszáshoz került, aki jó messzire elvitte azt a dühöngő férfitól. Ezt követően értesítették a rendőrséget, az egyenruhások azonnal ellepték a környéket.

Bepánikolt, amikor meglátta a fegyvert

Egy másik szemtanú szerint a fegyver akkor került elő, amikor legurultak a lépcsőn: a férfi, aki alul feküdt, hangosan kiabált, majd előrántotta a fegyverét. Erre bepánikolt a másik, és segítségért kiáltott, és ezután jelent meg mellettük a vásárló és a kasszás.

Minden a távolságtartás miatt történt

A két férfi vitája azért robbant ki, mert az egyikük nem figyelt a másfél méteres távolságtartásra, a másik pedig a lábára lépett. Most mindketten garázdaság miatt felelhetnek, ráadásul az egyiküknek felfegyverkezve elkövetett garázdaságot is meg kell magyaráznia. Szerencsére sérülés nem történt az eset során, a garázdák pedig szabadlábon védekezhetnek.

Nem értik a helyiek

„Bár kiderült, hogy csupán gázfegyver, döbbenet, hogy azzal jár valaki vásárolni. Az ember már fél kitenni a lábát” – mondta az egyik szemtanú. A környéken lakó szegedieket felkavarta a kedd esti akciójelenet, az interneten többen is arról írtak, hogy a városuk olyan lesz lassan, mint akárcsak a vadnyugat. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke