A környéken csak „Szipus Mukiként” ismert K. András megerőszakolta, kifosztotta, majd felgyújtotta a középiskolás P. Henriettát. A lány végül tudott segítséget kérni, de olyan súlyos égési sérülései voltak, hogy pár héttel később meghalt. Gyilkosának az volt a szerencséje, hogy még csak 16 éves volt.

Életfogytiglan helyett

2021 nyarán szabadul a Muki néven emlegetett K. András, aki 2006 nyarán megerőszakolta és felgyújtotta a 18 éves P. Henriettát Makó közelében értesült a Telex.hu. A gyilkosság egyrészt felfoghatatlan brutalitása miatt sokkolta a közvéleményt, másrészt sokan felháborodtak azon, hogy K. András 15 évet kapott, miután a bűncselekmény elkövetésekor csak 16 éves volt, így megúszta az életfogytiglant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Elraboltak, megerőszakoltak, felgyújtottak”

A fenti szavakat nyöszörögte utolsó erejével a magyarcsanádi P. Henrietta azoknak a hagymaszüretelő munkásoknak, akik észrevették az összeégett lányt, miután másfél kilométeren át vonszolta magát. Amikor mentőt hívtak hozzá, még eszméleténél volt, de később kómába esett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ébredt fel többé

Henrietta testének 60 százaléka megégett. A kórházban megpróbálták felébreszteni a mélyaltatásból, szemével állítólag reagált is külső ingerekre, de mert a műtétek nagy fájdalmakkal járnak, orvosai úgy döntöttek, várnak még a teljes ébresztéssel. Henrietta három héttel a támadás után meghalt.

Hígító nélkül ki sem tette a lábát

A nyomozóknak először arra kellett választ adni, hogyan kerülhetett a magyarcsanádi lány a kietlen területre, és kikkel töltötte az éjszakát azelőtt, hogy megtámadták. A Zsaru magazin az eset után azt írta, Henrietta titkos kapcsolatot ápolt egy 26 éves makói férfivel, Norberttel, akivel az ominózus éjszakán a természetbe vonultak csókot váltani. Azonban nem ketten voltak, velük tartott a környéken „Szipus Mukiként” emlegetett K. András is, aki a rossz nyelvek hígító nélkül ki sem lépett az utcára és hatéves kora óta láncdohányos volt.

Fához kötözte

Hajnalban Norbert horgászni indult egy ismerősével, Henriettát pedig Mukira bízta azzal, hogy vigye biciklivel a buszpályaudvarhoz. A fiú azonban a hagymaföld felé vette az irányt, ahol megerőszakolta, majd egy fához kötözte a lányt. Aranygyűrűjét és telefonját is elvette, ezután visszatért a városba, ahonnan reggel robogóval visszatért, majd benzinnel leöntötte és felgyújtotta Henriettát.

Beleégtek a bőrébe

A lángoló lány alatt még az aljnyövényzet is megperzselődött, a kezén és lábán lévő madzagok elolvadtak, illetve beleégtek a bőrébe. Menekülésre esélye sem lett volna, ha a kötelek nem égnek el. Hiába azonban az életösztön, aminek köszönhetően elvergődött a hagymaszedőkig, testfelületének több mint fele megégett.

Nem volt kérdés

Bár Henrietta a bűncselekmény után már nem került olyan állapotba, hogy elmondhassa támadója nevét, a tettes kiléte nem sokáig volt kérdés. Mukit szinte rögtön a gyilkosság után elfogták, 2006. július 20-án már előzetes letartóztatásba került. Mivel az előzetes letartóztatásban töltött idő is beleszámít a büntetésbe, ettől a dátumtól számolódik a 15 év. K. andrás így szabadulhat idén nyáron.

Nem bántak vele kesztyűs kézzel

Mukival eleinte a börtönben is problémák voltak, gyenge fizikuma és minden bizonnyal az elkövetett gyilkosság miatt pedig sokszor bele is kötöttek a rabtársak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Pénzes Henrietta sírja – Forrás: makohirado.hu